Random Article


Black Mask Studios strikt o.a. Adrianne Palicki en J.M. DeMatteis voor nieuwe reeksen

 

Posted 28/04/2016 by

Black Mask Studios werd in 2012 opgericht door Matt Pizzolo (Occupy Comics), Brett Gurewitz (gitarist van punkband Bad Religion) en Steve Niles (30 Days Of Night) om een platform te bieden aan comicbookmakers met ballen. Mensen met de durf om de grenzen op te zoeken in hun werk. Gurewitz heeft een platenmaatschappij (Epitaph) en gebruikt zijn distributienetwerk om de comics op andere plaatsen dan de comicbookwinkels te krijgen. De eerste titels bevonden zich iets teveel in het activisten-/counterculturecircuit om echt interessant te zijn voor een groter publiek. Maar de uitgever lijkt nu echt uit te gaan pakken.

In hun uitgaveplannen voor 2016 kwamen we een paar interessante namen tegen. Dit zijn uiteraard niet alle Black Mask-titels, maar wel de titels waarvan we denken dat ze de mainstream zullen aanspreken.

 

black-cover01-600px-91268
BLACK
Geschreven door Kwanza Osajyefo en medebedacht door Tim Smith 3 die ook de comic ontwerpt.
Getekend door Jamal Igle (Supergirl)
Covers door Khary Randolph (Robin War)

Black werd gefinancierd via een Kickstartercampagne, maar nu hebben mensen die buiten Amerika wonen ook een mogelijkheid om deze comic te bemachtigen. Het concept is simpel. Zwarte mensen worden gehaat en gevreesd. Stel je voor dat zij de enigen waren met superkrachten? Volg het verhaal van een jonge Afro-Amerikaan die wordt neergeschoten door de politie. Hij overleeft op wonderbaarlijke wijze deze aanslag en ontdekt dat hij onderdeel uitmaakt van de grootste leugen uit de geschiedenis. Is het verstandig om deze leugen voor zichzelf te houden of juist ervoor te zorgen dat de waren hem en de zijnen vrij kunnen maken?

 

NoAngel-cover01-workinglogo600-844a8

NO ANGEL
Geschreven door Eric Palicki en Adrianne Palicki
Getekend door Ari Syahrazad

Diverse religieuze teksten zoals de Bijbel en de tabletten uit het oude Sumerië spreken over wezens uit de hemel die naar de aarde komen en paren met mensen. Hun kinderen zou je de eerste supermensen kunnen noemen. Niet dat dit de veterane Hannah Gregory ook maar iets zegt. Helaas denkt de sekte die het op haar gemunt heeft daar anders over. Zij zien haar als een afstammelinge van een van deze bijzondere bloedlijnen en willen haar leven daarom beëindigen.

De comic wordt aan de man gebracht als een verhaal in de stijl van Preacher gekruid met een snuifje Jodorowsky. Maar de medewerking van Adrianne ‘Agents of S.H.I.E.L.D.‘ Palicki zal meer volk naar de winkel trekken.

 

RunForTheShadows-b-600px-8fbeaRUN FOR THE SHADOWS
Geschreven door J.M. DeMatteis (Spider-Man: Kraven’s Last Hunt) en Matt Pizzolo.
Getekend door Josh Hood
Cover gemaakt door Amancay Nahuelpan

Maak kennis met Julie. Ze is afkomstig uit een gegoede familie en op weg naar een plek tussen de elite. Maar als tiener raakt ze verslingerd aan Winston. En dat is een bad boy uit het boekje. Na een decennium van drugs en lange nachten zet Julie haar leven weer op de rails. In de afkickkliniek ondergaat ze therapie en ontdekt ze dat de herinnering die ze had aan het afstaan van haar baby nep is. Het kind werd niet ter adoptie afgestaan, maar opgeëist door iets kwaadaardigs.. Julie spoort Winston op en dwingt hem open kaart te spelen. Winston doet een gruwelijke onthulling en dat is meteen een eerste stap die dit koppel zal zetten op een bijzonder duistere reis..

 

4KIDS-Cover-1-600px-f1809

4 KIDS WALK INTO A BANK
Geschreven door Matthew Rosenberg
Getekend door Tyler Boss

Een stel criminelen hebben de vader van de elfjarige Paige op het oog om hen te helpen bij een kraak. Helaas zijn deze criminelen een stel idioten. Paige wil haar vader voor de nodige ellende behoeden, dus zal ze samen met haar vrienden deze kraak moet plegen.

De makers zijn redelijk onbekend, maar er is inmiddels wat buzz ontstaan rondom deze titel.

 

Dit zijn niet de enige titels in de catalogus van Black Mask voor 2016, maar wel titels waarbij je mag verwachten dat het goede comics kunnen worden. De meeste namen hebben zich al meermaals bewezen op gerenommeerde series bij Marvel en DC Comics. Dus ze kunnen wel wat. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

De officiële website van Black Mask Studios en de langere lijst aan titels bekijk je hier.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.