Random Article


Review: Blood (Neal Adams)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Dark Horse Presents #1-3, 5-8, 11, 28-29
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Op zijn 75ste tekent Neal Adams nog altijd als een eindbaas.

Op zijn slechtst


Dat verhaal is abominabel.


Wie beschermt comicbooklegende Neal Adams tegen zichzelf? We reviewen zijn nieuwste boreling bij Dark Horse: Blood…

Posted 26/04/2016 by

 
Full Article
 
 

You need to know it will not go well.

In de kringen van striplezende veteranen wordt de naam van Neal Adams niet uitgesproken, maar slechts met gepaste eerbied gefluisterd. En waarom ook niet? De tekenaar brak in de jaren 60 door als de eerste artiest die superhelden tekende in een fotorealistische stijl. Voor het eerst ontstegen de helden het papier en hadden lezers het idee hoe hun favoriete personages eruit zouden zien wanneer het mensen van vlees en bloed waren. Voor pioniers van dit kaliber is er altijd plaats bij elke uitgever.

Dark Horse ontfermde zich over Adams’ nieuwste boreling Blood. En om eerlijk te zijn begrijp je dat ook wel. Op zijn 75ste tekent Adams nog altijd als een jonge god. Sterker nog, hij laat menig jonge tekenaar op grafisch vlak mijlenver achter zich. Zijn tekeningen hebben diepte en de mensen lopen op een geloofwaardige manier door zijn decors. De inkleuring is misschien wat te warm, maar dat ligt niet aan Adams. Daarvoor moet je bij zijn inkleurder Moose Baumann zijn. En dan de cover.. Hoe koddig is dat effect?

26784

Het verhaal gaat over Jorge Maslow, een agent die als een heuse eenmansoorlogsmachine rond raast door de onderwereld en behoorlijk wat criminelen naar de eeuwige jachtvelden schiet. Dat moet natuurlijk stoppen en daarom hebben enkele zware jongens de handen in elkaar geslagen om met Maslow af te rekenen. Ze hebben zijn autistische vriend ontvoerd om hem in de val te lokken. Wat deze arme drommels niet weten is dat Maslow wordt bijgestaan door een bovennatuurlijk wezen dat leeft in zijn bloed. En dat wezen maakt hem bijna onoverwinnelijk omdat het hem nodig heeft voor een eigen strijd…

Het idee klinkt heel aardig, toch? Helaas zien we hier de andere kant van Neal Adams boven komen. De man is bekend met zijn reputatie en vindt zichzelf de beste uitvinding sinds het gesneden brood. Stiekem gebruikt hij het verhaal in deze comic om het hele idee van het bloedwezen uiteen te zetten. Hoewel het best een charmant concept is doet het ook denken aan de boekjes van Erich von Daniken. Het is ruim 100 pagina’s aan stroef geschreven expositie. Geloof je het niet? Bekijk de bovenstaande trailer. De teksten die je hoort komen een op een uit de comic. Schrijven is een vak. Aan zinnen moet je soms net zoveel schaven als aan tekeningen. Adams gelooft niet dat dit voor hem opgaat. Oh, wat heeft ie het mis.. En niet voor het eerst.

Als deze comic geen tekst zou hebben dan kreeg ie zo vier sterren. Maar vanwege het abominabele schrijfwerk krijgt het er slechts twee. En dat is erg, erg jammer… Een goede redacteur had hiermee wonderen gedaan.

Neal Adams Blood bij Archonia.com

nabloodp1BLD Lettering27

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.