Random Article


Shelly Bond buitengewipt bij Vertigo

 

Posted 22/04/2016 by

DC Entertainment gaat de Vertigo-imprint nog maar eens aanpakken. Het voormalige volwassen vlaggenschip van DC Comics is de laatste jaren buiten gratie geraakt. Als een voorproefje voor deze stap heeft de uitgever redactrice Shelly Bond de laan uitgestuurd. Ze werkt nog een maandje uit en dan is het klaar.

Shelly Bond begon in 1993 bij de imprint waar ze zich opwerkte tot een belangrijke editor. Ze werkte aan series als The Sandman, Shade the Changing Man en The Invisibles. Ze was de gedroomde kandidate om boegbeeld Karen Berger op te volgen toen deze vertrok in 2012. Maar als hoofd van de Vertigo-lijn heeft ze de trend van de inzakkende verkopen niet meer kunnen keren.

De imprint blijft echter bestaan en wordt nu geleid door Jamie S. Rich. Hij leidde in een ver verleden de uitgeverij Oni Press waar hij namen als Brian Michael Bendis, Judd Winick en Greg Rucka uitgaf. Qua smaak lijkt het wel in orde te zijn. Maar of hij het tij zal kunnen keren is natuurlijk nog maar de vraag. Vertigo heeft veel terrein verloren aan Image Comics omdat ze hun contracten aanpasten, waardoor comicbookmakers die hun titels bij de imprint onderbrengen in feite hun mediarechten voor een belangrijk deel kwijt zijn. Hierdoor zijn voormalige Vertigo-kanonnen als Warren Ellis, Grant Morrison en Garth Ennis vertrokken. Hun opvolgers zijn vooral van een minder kaliber. Als ze deze contracten niet terugdraaien of op een andere manier laten zien dat ze een meerwaarde zijn dan is de kans vrij groot dat Vertigo op de lange termijn zal verdwijnen…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.