Random Article


Review: Guardians of the Galaxy Volume 1 – Emperor Quill

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Verzamelt: Guardians of the Galaxy (volume 4) #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Dit nieuwe team is behoorlijk vermakelijk.

Op zijn slechtst


Het verhaal wordt teveel gerekt.


Een nieuw seizoen van Marvel’s Guardians of the Galaxy begint met een nieuw team. Wie vervangt Star-Lord? Hoe vergaat het The Thing? En wie heeft die dekselse Raccoon de leiding gegeven?

Posted 20/04/2016 by

 
Full Article
 
 

I am Hala the Accuser! The planet Spartax is now mine!!!

Niet veel mensen hadden verwacht dat een Guardians of the Galaxy-comic een lang leven zou hebben, maar Brian Michael Bendis en een resem aan tekenaars speelden het klaar. En waarom ook niet? De Marvel NOW!-reeks ging verder dan de film en was minstens zo goed. Het is alweer even geleden dat we een bundel van deze serie bespraken en dit nieuwe deel is een uitstekend deel om weer aan te haken omdat hier een nieuw seizoen begint onder All-New, All-Different Marvel.

Het team is de laatste maanden goed door elkaar geschud. Gamora vertrok en Peter Quill is in de voetsporen van zijn vader getreden als keizer van Spartax. X-vrouw en Peter’s vriendin Kitty Pryde is nu de nieuwe Star-Lord en dat is niet de enige verandering. Tante Petunia’s favoriete neefje (oftewel The Thing van de voormalige Fantastic Four) is een trots nieuw lid van dit team. Niet veel mensen beseffen dat hij zijn hele leven heeft getraind om ruimtereizen te kunnen maken en dat de Guardians hem nu de mogelijkheid bieden om weer iets te doen met deze jongensdroom.

Guardians of the Galaxy (2015-) 001-spread

Maar Gamora komt letterlijk het leven van de Guardians weer binnenvallen met in haar kielzog de furieuze Hala the Accuser, de laatste van de Kree. Zij verwijt onze helden, en Peter Quill in het bijzonder, dat de thuisplaneet van de Kree werd opgeblazen. En als wraak wil ze de aarde en Spartax reduceren tot ruimte-as. Is het toeval dat Hala op het spoor van de Guardians werd gezet? Natuurlijk niet, liefhebbers van Marvel’s kosmische titels zullen in hun handjes wrijven van plezier wanneer ze zien wie hier aan de touwtjes trekken…

Er is veel ten goede veranderd voor deze titel. Deze verhaallijn wordt volledig getekend door Valerio Schiti (Angel, New Avengers) wiens stijl wat doet denken aan Sara Pichelli. Alle covers worden verzorgd door Art Adams. Het geeft je als lezer een stuk rust omdat je niet steeds uit het verhaal wordt gehaald door een verandering van tekenstijl. De inkleuring is ook prettig. Het verhaal is best ok, al moet worden gezegd dat Bendis het gevecht tussen Hala en de Guardians wat te lang uitrekt. Het had best wat meer diepgang mogen hebben. Het ontbreekt nog een beetje aan wat goede subplots. Een dingetje dat eventueel een probleem gaat worden voor de toekomst is de rol van Thing en Drax. Twee bruten in een team is er één teveel. Qua karakter liggen beide heren ook erg in elkaars verlengstuk dus je kan jezelf afvragen of Drax nog lang in deze reeks zal blijven…

Als je wil beginnen aan de Guardians of the Galaxy dan is deze bundel alweer een ideaal instapmoment. Je hebt niet het gevoel dat je iets hebt gemist. Al is dit team wel behoorlijk anders samengesteld dan het team uit de vorige reeksen of uit de film…

Guardians of the Galaxy: Emperor Quill bij Archonia.com

Guardians of the Galaxy (2015-) 001-1Guardians of the Galaxy (2015-) 001-2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.