Random Article


Lois Lane is opnieuw Superwoman in DC Rebirth

 

Posted 14/04/2016 by

De Superman-familie breidt stevig uit in het DC Rebirth-initiatief van DC Comics. Terwijl de New 52-versie van de man van staal verdwenen lijkt te zijn, vliegt de oudere, getrouwde pre-Flashpoint versie van Superman nog rond. Hij wordt bijgestaan door o.a. Lex Luthor in een Superman-harnas, Supergirl, een nieuwe jonge Chinese Super-man, nieuwe Superboy Jonathan Kent – de zoon van Clark Kent en Lois Lane – en Lois Lane zelf. De vurige journaliste krijgt een deel van Superman’s krachten en wordt de nieuwe Superwoman. Een nadeel is wel dat de krachten haar langzaam aan doden…

superwomanAanvankelijk lijkt de nieuwe richting voor Lois Lane aardig op wat Marvel enkele jaren geleden deed voor Jane Foster, de inmiddels aan kanker lijdende liefdesinteresse van dondergod Thor die inmiddels de nieuwe Thor is geworden. Maar dan ken je je comicbookgeschiedenis niet goed. Het is namelijk zeker niet de eerste keer dat Lois Lane superkrachten krijgt. Sterker nog, Lois Lane werd voor het eerst Superwoman in een droom uit Action Comics #60 uit 1943, na een bloedtransfusie van Superman. In All-Star Superman #2 (2006) kreeg ze via een serum gedurende 24 uur Superman’s krachten als verjaardagscadeau.

Verder bestaan er nog verschillende Superwomans in de DC-geschiedenis, waaronder een kwaadaardige, maar superkrachtige versie van Lois Lane uit Earth-3. Ook Lois’ zus Lucy heeft enkele jaren geleden – tijdens het New Krypton-event – tijdelijk als Superwoman rond gevlogen.

Het is echter nog niet duidelijk welke versie van Lois Lane de nieuwe Superwoman wordt. Is het de New 52-versie of de oudere, getrouwde pre-Flashpoint versie? We zullen het te weten komen in Superwoman #1 door Phil Jimenez en Emanuela Lupacchino, in augustus in de winkelrekken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.