Random Article


Simpele ziektes en de chirurg maken weer slachtoffers in Image’s Surgeon X

 

Posted 08/04/2016 by

Image Comics kondigde tijdens de recente Image Expo een aantal nieuwe series aan. Een titel die eruit sprong was Surgeon X. Deze comic draait om ziektes. Deze serie wordt geschreven door debutant Sara Kenney. Zij is in het dagelijks leven vooral werkzaam als producente van documentaires en dit onderwerp boeit haar dusdanig dat ze zich waagt aan een comic.

Stel je voor wat er gebeurt wanneer in de nabije toekomst antibiotica niet meer werken en ziektes als cholera en tuberculose weer de kop opsteken. In het midden van deze pandemie is daar Rosa Scott, een chirurge uit Londen die de patiënten behandelt en moet beslissen wie er leeft en wie er zal sterven. Hierdoor gaat haar morele kompas aan de haal. Het tekenwerk is van Vertigo-veteraan John Watkiss (Sandman, Deadman).

De echte ster? Watkiss en Kenney worden bijgestaan door voormalig Vertigo-redactrice Karen Berger. Zij maakte DC’s Vertigo-imprint groot in de jaren negentig en moest toekijken hoe de imprint in de jaren 00 langzaam werd uitgehold door de baasjes bij DC Comics. In 2012 vertrok ze bij de uitgever en Surgeon X is nu in feite haar terugkeer tot de comicbookindustrie. Wanneer Karen Berger is betrokken bij een titel dan is dat voor veel lezers een teken dat het met de kwaliteit wel goed zit. En ze is een van de meest geliefde personen in de industrie. Onderstaande reacties spreken voor zich:

En zo zijn de verwachtingen voor Surgeon X hooggespannen. De comic gaat van start in de herfst.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.