Random Article


DC Comics geeft Gerard Way eigen imprint Young Animal, brengt o.a. Shade en Doom Patrol terug

 


Posted 08/04/2016 by

Gerard Way is bij het grote publiek vooral bekend als zanger van de band My Chemical Romance, maar de man mag ook graag hobbyen in de comicbookindustrie en doet dit niet bepaald onverdienstelijk. Zijn Dark Horse-comic The Umbrella Academy wist een behoorlijk publiek aan zich te binden en wist in zijn eerste jaar al een Eisner Award te winnen. Ways schrijfwerk werd mede gevormd door Grant Morrison (Batman: Arkham Asylum, Animal Man) die erg enthousiast over hem was. Morrison is nog altijd verbonden met DC Comics en dan begrijp je meteen dit bericht.

DC Comics kondigde tijdens de Emerald City Comic Con aan dat Way zijn eigen imprint bij de uitgever zal krijgen: Young Animal. Onder deze DC-imprint zullen een aantal aardige comics gaan verschijnen:

doom-patrol-wayDOOM PATROL

Schrijver: Gerard Way, Tekenaar: Nick Derington

Way was al heel lang bezig met het opzetten van een Doom Patrol-comic. Een eerste pitch kwam er niet door, maar hij heeft dan eindelijk zijn zin gekregen. De comic zal de hoed afnemen voor de legendarische, surrealistische run van Grant Morrison uit de jaren 80, maar ook eer bewijzen aan de historie van dit superheldenteam van misfits.

 

shade changing girl way

SHADE, THE CHANGING GIRL

Schrijver: Cecil Castellucci, Tekenaar: Marley Zarcone, Covers: Becky Cloonan

Shade, The Changing Man is een van de bekendste alternatieve figuren van DC Comics. Wat vooral is te danken aan een klassieke run onder de Vertigo-imprint. In deze Shade, The Changing Girl-comic komt deze keer een vrouwelijke alien naar de aarde. Ze zal zich verstoppen in het lichaam van een meisje dat bekend staat als een pestkop. Dit meisje heeft het zogenaamde madness vest en de madness…nestelt zich in het meisje…

 

grot carson way

CAVE CARSON HAS A CYBERNETIC EYE

Schrijvers: Gerard Way & Jon Rivera, Tekenaar: Michael Avon Oeming

Pret voor alle leeftijden in deze comic. DC stoft hun Silver Age-personage Cave Carson af. Carson is een ruige bonk die graag in grotten mag rond razen als speleoloog. En, jawel, hij heeft een cybernetisch oog!

 

mother panic way

MOTHER PANIC

Schrijver: Jody Houser, Tekenaar: John Paul Leon, Covers: Tommy Lee Edwards

Mother Panic is een society figuur, maar ‘s nachts verandert ze in een genadeloze vigilante die de hogere klasse van criminelen van Gotham City het leven zuur maakt. Batman wordt voorlopig niet genoemd. Wat wel wordt genoemd is dat deze titel echt voor volwassen lezers bedoeld is.

Het doel van deze imprint is om comics te maken voor het nieuwe publiek dat comics nu aan het ontdekken is en eens wat anders wil dan superheldencomics.

DC’s Young Animal-comics maken hun debuut in oktober en november.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.