Random Article


Review: Out There Volume 1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring: ,
 
Lettering: , ,
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Out There #1-6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vreselijk charmant en het bezorgt je acute nillies nostalgie.

Op zijn slechtst


Het is licht gedateerd.


El Dorado City lijkt het paradijs. Maar wat niemand weet is dat een aantal prominente inwoners de ziel van het stadje hebben verkocht aan een demoon voor vrede en welvaart. We reviewen het eerste volume van Out There…

Posted 31/03/2016 by

 
Full Article
 
 

So..It’s true..you two can actually see me and my kind..

BOOM! Studios gaat door met het uitventen van hun band met Humberto Ramos (Amazing Spider-Man). Eerder herdrukten ze al het eerste deel van Crimson en nu is het de beurt aan die andere vergeten serie: Out There. Ook deze titel werd geschreven door Brian Augustyn (Gotham by Gaslight) en werd van 2001 tot 2003 uitgegeven bij Wildstorm onder de Cliffhanger-imprint.

Out There is het verhaal van El Dorado City. Een klein stadje ergens aan de westkust van Amerika. De mensen leven er in voorspoed en harmonie. Criminaliteit en bandeloosheid zijn er onbekende begrippen. Doet deze stad zijn naam eer aan en is het een paradijs? Ha! Wat dacht je zelf? Enkele lieden, waaronder de burgemeester en de sheriff, hebben de ziel van de stad verkocht aan Draedalus. In ruil voor veiligheid en voorspoed mag de demonische Draedalus het stadje gebruiken als voorpost van zijn invasie van de aarde…

Maar ze hebben niet gerekend op Zach, Casey, Jessica en Mark. Vier tieners die overdag op de plaatselijke middelbare school rondhangen en normaal gesproken niet of nauwelijks met elkaar omgaan omdat nerds en excentrieke meisjes niet altijd samengaan met de sportievelingen en populaire meiden. Maar zij zijn de enigen die zien dat er regelmatig paarse monsters door de stad waren en dat er iets niet pluis is. Wanneer ze de samenzwering ontdekken beseffen ze dat zij de enige zijn die de invasie van Draedalus kunnen stoppen. Oh.. was het maar zo simpel.

Brian Augustyn en Humberto Ramos waren een leuk duo. Out There kent, net zoals Crimson, de nodige verwijzingen naar het katholieke geloof en ook nu zijn de hoofdpersonen tieners. Het zijn echte high school clichés die je natuurlijk al tig keer voorbij hebt zien komen. Maar het heeft ook een zekere charme. De personages zijn lekker geschreven en weten hun rollen te ontstijgen. Bovendien is Out There ook echt spannend. Langzaam maar zeker sluit het net zich rond het stadje en hebben de helden geen makkelijke uitweg meer. Bovendien zijn er meer fracties in het stadje die willen profiteren van de deal. Hoe past dat in elkaar?

Deze bundel bevat de eerste zes issues van deze serie en eindigt met een mooie cliffhanger. Het geheel wordt afgemaakt met een covergallerij waarin de covers van de losse issues zijn herdrukt. Dit is een ernstig vermakelijke comic en bezorgt je als lezer acute 00s nostalgie.

Out There Vol 1 bij Archonia.com

 OutThere-v1-PRESS-7-10b43OutThere-v1-PRESS-8-4e8e9

OutThere-v1-PRESS-9-b8f21OutThere-v1-PRESS-10-2b228

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.