Random Article


Joss Whedon keert onverwacht terug naar Marvel voor Captain America jubileum

 

Posted 05/03/2016 by

Op 30 maart aanstaande verschijnt Captain America: Sam Wilson #7, een speciale jubileumissue waarin er wordt stilgestaan bij de vijfenzeventigjarige verjaardag van Marvel’s eerste Captain America: Steve Rogers. Los van het hoofdverhaal dat door het reguliere team van Nick Spencer (Forgetless, Secret Avengers) en Daniel Acuna (Uncanny Avengers, Green Lantern) wordt gemaakt, zouden ook Greg Rucka (Lazarus) en Mike Perkins (Crux, Deathlok) een bijdrage leveren.

Heel stiekem heeft Marvel daar het duo van Joss Whedon en John Cassaday tussen gepropt voor een verrassingsverhaal. Joss Whedon is bij het grote publiek vooral bekend vanwege het feit dat ie de eerste twee Avengers-films heeft geregisseerd. Maar wat niet veel mensen weten is dat de relatie tussen Joss Whedon en Marvel alweer teruggaat tot 2004. In dat jaar verloor hij zijn twee televisieseries van dat moment (Angel en Firefly) en zorgde de uitgever voor wat afleiding. Whedon bedacht het einde voor Civil War en maakte samen met de eerder genoemde John Cassaday de eerste vier verhaallijnen van Astonishing X-Men. Dat leverde ook een vriendschap op tussen de twee die er eveneens in resulteerde dat Cassaday in 2009 een aflevering mocht regisseren van Whedons toenmalige tv-serie Dollhouse. Cassaday tekende overigens ook al rond de eeuwwisseling een verhaallijn voor het vierde volume van Captain America’s soloserie, getiteld The New Deal.

Dit duo komt nu dus weer bij elkaar. Nieuwsgierig geworden?

Pre-order Captain America: Sam Wilson #7 bij archonia

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.