Random Article


Review: Superman – The Coming of the Supermen #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Neal Adams lijkt geleerd te hebben van zijn fouten. Deze comic is best vermakelijk.

Op zijn slechtst


Het hele idee is nogal Silver Agey..


DC Comics-legende Neal Adams geeft Superman een tegenstander waar één man van staal niet genoeg voor is in The Coming of the Supermen. We bespreken het eerste deel van zijn nieuwe miniserie…

Posted 24/02/2016 by

 
Full Article
 
 

As someone who’s seen the man of steel in action, I must say that these strangers aren’t quite in his league.

Februari is Neal Adams-maand bij DC Comics. In 1967 maakte de legendarische artiest zijn eerste werk voor National Periodicals (het tegenwoordige DC) en illustreerde hij enkele van de meest legendarische covers en issues uit de geschiedenis van de uitgeverij. Niet alleen kreeg Adams deze maand de gelegenheid om een fiks aantal variant covers te tekenen, maar ook om een nieuwe zesdelige miniserie te maken waarvan we hier de eerste issue bespreken: Superman – The Coming of the Supermen.

Een schip stort neer in een korenveld met enkele Kryptonianen erin. Ze zijn alle drie gekleed in Superman-kostuums. Ze komen als geroepen want ondertussen heeft zich een Boom Tube geopend midden in de stad waaruit hordes Para-Demons van Apokolips stromen. Wanneer ook Kalibak zijn gezicht laat zien beginnen mensen zich af te vragen of dit het begin is van een nieuwe invasie door de duistere oppergod Darkseid? En hoewel er nu drie Supermannen aan het vechten zijn is er ook nog een tweede punt. Waar is onze man van staal eigenlijk?

Deze comic wint geen prijs voor het meest originele Superman-verhaal ooit. Alles in deze eerste issue heeft de gemiddelde lezer al eens eerder gezien. Maar je kunt het verhaal niet een bepaalde charme ontzeggen. Dat komt vooral door de rol van Lois Lane die het verhaal als journaliste aan elkaar praat. En na 50 jaar kun je Neal Adams evenmin ontzeggen dat de man nog altijd een goede tekenaar is. Onderstaande pagina’s leveren voldoende onderbouwing voor deze stelling. Maar wat nog het meeste opzien baart is dat deze eerste issue nog echt leesbaar is en dat Neal Adams geleerd lijkt te hebben van het fiasco dat zijn eerdere Batman: Odyssey was. Nadeel? De Egyptische make-over van Darkseid doet wat te hard denken aan Marvel’s Apocalypse (nu, de X-Men-villain werd dan wel weer voor een groot deel geïnspireerd door DC’s Darkseid, maar toch…)

The Coming of the Supermen is gewoon goed entertainment. En meer moet je tegenwoordig niet verwachten van een comic rond de man van staal.

Coming of the Supermen bij Archonia.com

coming of the supermen 1 1coming of the supermen 1 2

coming of the supermen 1 3coming of the supermen 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.