Random Article


Review: Dark Knight III – The Master Race #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $4.99 (regular), $12.99 (collector's edition)
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geweldige Batman. Terugkeer van Superman. De vaart blijft er goed in. Tal van Miller-hommages.

Op zijn slechtst


Weinig origineel. Wat mindere minicomic.


Het derde deel van DC’s Dark Knight III ligt nu in de winkelrekken. Een oudere Bruce Wayne keert wederom terug als Batman en roept de hulp in van Superman en de wereld komt hardhandig te weten waar de ondertitel “The Master Race” vandaan komt…

Posted 24/02/2016 by

 
Full Article
 
 

Get up, Kansas. Wallow time is over

Na maanden vol marketinggeweld kwam in november de eerste issue van Dark Knight III: The Master Race eindelijk uit bij DC Comics. Voor deze derde Dark Knight-cyclus zijn Frank Miller en Klaus Janson, het duo achter het legendarische Batman: The Dark Knight Returns (1986), herenigd. Het leeuwendeel van het werk wordt echter gedaan door Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman) en Andy Kubert (Detective Comics, Captain America). Inmiddels zijn we aangekomen bij het derde deel.

In de vorige issue zagen we hoe The Atom een aantal Kryptonianen uit de gekrompen stad Kandor bevrijdde en tot hun ware grootte herstelde. Dat bleek een slecht idee, want – zoals dat doorgaans gaat met Kryptonianen zonder een S-logo op hun borst – in dit derde deel van DKIII bewijzen ze waar die ondertitel “The Master Race” vandaan komt. Ze overspoelen de planeet en willen de mensheid tot hun slaven maken. Batman en zijn sidekick Carrie Kelley pikken dit natuurlijk niet, maar de ouder wordende Bruce Wayne beseft dat hij hulp nodig heeft van een zekere man van staal…

dkIIIprevdkIIIprev2

Dat de subtitel The Master Race slaat op de invasie van Kryptonianen – elk met de krachten van Superman maar zonder zijn terughoudendheid – wisten we al even. Hoewel de plot enkele jaren terug al eens werd gebruikt voor de New Krypton/War of the Supermen-verhaallijn in de Superman-titels van DC, wordt er hier een donkerdere twist aan gegeven. Azzarello en vooral Kubert kanaliseren opnieuw de geest van Frank Miller en stoppen voldoende hommages naar diens The Dark Knight Returns, DK2, Sin City en zelfs Holy Terror in de pagina’s. DKIII ziet er, mede dankzij het superieure tekenwerk van Kubert en de inkleuring van Brad Anderson, opnieuw een pak gelikter uit dan zijn voorgangers. De gebroken relatie tussen Batman en Superman in deze wereld wordt ook weer alle eer aangedaan nu de man van staal terug in de schijnwerpers komt en Bruce maakt een fantastische terugkeer als de Dark Knight.

Ook in de minicomic rond de goddelijk geworden Green Lantern wordt er wederom voldoende hommage gebracht aan Miller. De Sin City-artiest wordt hierbij bijgestaan door John Romita Jr. op de tekeningen, maar is hun samenwerking niet zo episch als je zou verwachten. Je verwacht gewoon meer van namen van dit kaliber. In tegenstelling tot de vorige minicomics, staat het Green Lantern-stukje nog redelijk los van het hoofdverhaal.

DKIII: The Master Race blijft hoe dan ook knallen met dit derde deel. Origineel is het echter al even niet meer en opnieuw vliegt alles weer in een snel tempo voorbij. Deze keer zullen we dan weer wat langer mogen wachten op het vervolg, want de reeks heeft inmiddels vertragingen opgelopen…

Dark Knight III – The Master Race #3 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.