Random Article


Review: The Amazing Spider-Man – Return of the Sinister Six

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: , , , ,
 
Inkleuring: ,
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $39.99
 
Verzamelt: Amazing Spider-Man #334-350, Spider-Man: Spirits of the Earth
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heerlijke bundel met een Spider-Man die je helaas in 2016 nog amper ziet bij Marvel.

Op zijn slechtst


Spirits of the Earth is wat magertjes qua verhaal.


Spider-Man neemt het op tegen de complete Sinister Six. En als dat nog niet genoeg is, dan is daar ook nog een tweekamp met Venom op een verlaten eiland.. Terug naar de 90s met Spider-Man: Return of the Sinister Six.

Posted 16/02/2016 by

 
Full Article
 
 

For the first time ever – Spider-man vs the entire Sinister six! And for the winner..The world!

Amazing Spider-Man 347- coverDe cover van Return of the Sinister Six is natuurlijk best heftig, maar het verhaal begint heel ingetogen. Spider-man neemt het op tegen Electro en The Shocker. Vanachter de schermen wordt dit tweetal bijgestaan door Doc Octopus die uiteraard een wederdienst wil. Hij is namelijk van plan om The Sinister Six (Hobogoblin, Electro, Mysterio, Sandman en Vulture) weer bij elkaar te brengen. De eerste keer bestreden The Sinister Six  ieder voor zich hun webspinnende plaaghoofd. Dit keer pakken ze hem met zijn allen, maar dat is niet de enige reden voor Octopus om deze groep bij elkaar te roepen…

Natuurlijk wordt het soap gehalte niet vergeten. Naar aanleiding van dit epische gevecht en de ellende van aunt May met haar geliefde Nathan Lubensky neemt Peter Parker een drastisch besluit. Het wordt tijd om zijn Spider-Man kostuum aan de wilgen te hangen. Een toevallige ontmoeting met een wetenschapper zorgt ervoor dat hij officieel zijn gaven laat weghalen. Laat dat nu net het moment zijn dat Tarantula zijn gezicht weer laat zien. Er is ook nog een ontmoeting met Venom die wordt voortgezet op een eiland waar dit tweetal een eigen versie van Expeditie Robinson opvoert. Als Venom wint, verliest Spidey zijn hoofd!

Dit deel van de bundel is een prettige tijdcapsule. Het zijn de vroege jaren negentig waarin Peter Parker nog werkt aan de universiteit en net getrouwd is. Er sijpelen nog wat dingen uit de 80s in door zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van enkele van aunt May’s huurders uit haar tehuis en de aanwezigheid van Felicia Hardy aka The Black Cat die Parker’s liefde wil herwinnen door aan te pappen met zijn vriend Flash Thompson. Al deze dingen en meer worden door David Michelinie (Iron-Man, Action Comics) tot een goed verhaal gesmeed. Wat vooral opvalt is hoe goed hij Spider-Man in de vingers heeft. Wanneer je dat afzet tegen het huidige werk van Dan Slott voor deze reeks dan wordt het pijnlijk. Deze trade is meer “Spider-Man” dan alles wat tegenwoordig verschijnt rondom de webspinner. De gehele bundel wordt trouwens getekend door Erik Larsen wiens werk hier, in vergelijking met zijn eigen reeks The Savage Dragon, wat ingetogener is.

Amazing Spider-Man - Spirits of the Earth pica

De bundel wordt afgemaakt met een herdruk van de graphic novel Spider-Man: Spirits of the Earth. Voor de creatie van dit uit 1990 stammende verhaal tekent (en schrijft) Charles Vess. Mary Jane erft een huisje van een overleden tante in Schotland. Zij en Peter Parker maken er een tweede huwelijksreis van en reizen naar het afgelegen dorpje. Daar blijkt er al snel van alles te spelen. Wanneer er geesten opduiken met scherpe zwaarden is het tijd voor Spider-Man om zijn Schotse debuut te maken. Deze ‘geesten’ lijken uit het nabijgelegen kasteel te komen waar een ander kwaad huist in de vorm van..The Hellfire club.

Spirits of the Earth is een vreemde comic. Het is een kruising tussen James Bond en Scooby-Doo met Spider-Man als garnering. Het is op zichzelf best een leuk verhaal, maar het enige gedenkwaardige is het tekenwerk van Vess. Het is op zich een mooie afsluiter van Spider-Man: Return of the Sinister Six.

Return of the Sinister six bij Archonia.com

The Amazing Spider-Man sinister six 1 1The Amazing Spider-Man sinister six 1 2

The Amazing Spider-Man sinister six 1 3The Amazing Spider-Man sinister six 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.