Random Article


Review: Second Sight #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Hoet doet wat denken aan tv-series als The Black List en The X-Files.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is abominabel.


Ray Pilgrim weet hoe hij zich moet verplaatsen in het hoofd van een seriemoordenaar. Maar wat als de moordenaar doorheeft dat er iemand meekijkt? Dat lees je in Second Sight…

Posted 11/02/2016 by

 
Full Article
 
 

I know how much you like to watch.

Het idee van Second Sight komt deels voort uit een bepaalde categorie complottheorieën. Wie actief is op sociale media herkent het wel. Er lijkt altijd wel een iemand te zijn wiens leven eruit bestaat om theorieën te spuien over netwerken van hooggeplaatste politici die ritueel kinderen misbruiken op dubieuze feestjes. Welnu, Second Sight is het verhaal van Ray Pilgrim en zijn dochter Toni. Ray ontdekte na het innemen van wat hallucinerende thee dat hij het vermogen heeft om door de ogen van seriemoordenaars te kijken. Ray probeerde om de politie te helpen, maar kreeg zelf de moord in zijn schoenen geschoven. Inmiddels zijn we een kleine tien jaar verder en baat Ray een boekwinkeltje uit…

Ray’s dochter Toni heeft een eigen goed gelezen blog waar ze momenteel een serie verhalen publiceert over een groep van pedofielen dewelke bestaat uit enkele hooggeplaatste personen. De media legt natuurlijk een link met Ray en zodoende staan vader en dochter ineens in de schijnwerpers. Hierdoor wordt een oude bekende weer actief. Iemand waarbij Ray zijn dochter wil weghouden…

Bij het lezen van Second Sight hink je automatisch op twee gedachten. Het script van bedenker David Hine (Azreal, Storm Dogs) is onderhoudend. Het leest als een tv-serie waar je op stuit tijdens het zappen en dan per ongeluk blijft hangen. Helaas oogt het niet als een tv-serie. De tekeningen komen uit de pen van Alberto Ponticelli (Zero, Animal Man) en de man levert maar matig werk af. Hij kan letterlijk geen kinderen tekenen en zijn mannen lijken op elkaar. Hierdoor ben je lang aan het kijken voordat je door hebt hoe de cliffhanger in de steel zit.

Het is geen comic waaraan je iets mist wanneer je het niet leest. Maar als je houdt van het genre dan doe je er geen slechte koop aan. Het is best aardig spul.

Second sight #1 bij Archonia.com

bookSight_gallery1bookSight_gallery3

bookSight_gallery4bookSight_gallery5

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.