Random Article


Kickstarter: Semiautomagic door Alex De Campi en Jerry Ordway

 

Posted 10/02/2016 by

semiautomagic000Je ziet het niet elke dag: een comicbookserie verschijnt in stukjes in een anthologie en wordt door de uitgever in een bundel gegoten. Ondertussen werken de bedenkers van die reeks echter gewoon verder aan de serie, zonder dat er ergens plaats is voorzien om die te laten verschijnen. Het overkomt Alex De Campi en Jerry Ordway op hun weinig gelezen maar voortreffelijke techno-horror/detective Semiautomagic. Wellicht door gebrek aan verkoop van Dark Horse Presents hebben ze daar minder interesse in een terugkerende reeks die niet meteen de social media in vuur en vlam zetten, wie weet. Hoe dan ook, daarom gebruik je dan Kickstarter.

De magie in Semiautomagic is geen bekende kracht met een basis in mythes en legendes, maar bizarre, onverklaarbare wezens en gebeurtenissen waar gewone mensen mee geconfronteerd worden. Denk Lovecraft, tanden, tentakels en Japanse gruwels. Alice, de ster van Semiautomagic maakte ooit een foute beslissing en nu, 10 jaar na de fout, is zij de persoon die magie aanpakt als het op moord uitdraait. En daarbij komt ze zelden fraaie, maar altijd fascinerende en angstaanjagende dingen tegen.

De voorgestelde prijzen voor een slipcase box-set van de Dark Horse-collectie  en 80 pagina’s aan nieuwe verhalen door Ordway en nieuwkomer Lara Margarida zijn zeker niet goedkoop, maar dit is een exclusieve editie, gelimiteerd op 1000 exemplaren die wellicht niet snel in een mainstream uitgave zal uitkomen.

Een Alex De Campi script staat garant voor kwaliteit, humor en bizarre concepten maar vooral ook degelijk karakterwerk. Ze deed al eerder hoofden draaien met Smoke/Ashes, haar vorige Kickstarter-campagne en heeft sinds Archie versus Predator, Valentine en Grindhouse: Doors Open at Midnight geschreven. Vooral die laatste was de voorloper van een boel soortgelijke exploitation comics.

Jerry Ordway is een gekende Bronze Age tekenaar en inker van vooral DC’s Superman, Power of Shazam, Crisis on Infinite Earths… Hij tekent alles met gemak in zijn erg herkenbare stijl.

Bij de release van dit artikel heeft de campagne nog 18 dagen te gaan en het initiële doel van $21.000 is op een haar na bereikt. Dit is met andere woorden een sure thing, niet alleen dat het er komt, maar ook dat het verhaal de moeite waard zal zijn. De eerste 8 pagina’s van het verhaal zijn gratis te lezen (de extra lijnen zijn van een onderdeel van de letteringproductie en zullen uiteraard niet op het finale product zichtbaar zijn).

semiautomagic001semiautomagic002semiautomagic003semiautomagic004 semiautomagic005 semiautomagic006 semiautomagic007 semiautomagic008

 

Comments

comments


nout

 
avatar
I do comics. All. The. Time.