Random Article


All-New Marvel (Week 15-17) – Spider-Man, Silver Surfer, Old Man Logan, Captain Marvel en Agents of S.H.I.E.L.D.

 

Posted 03/02/2016 by

De Secret Wars waren nog niet deftig afgelopen, of Marvel kwam al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Weken 15-16 nemen terug wat gas terug met enkele minder grote kleppers. Hoe zit het echter met de kwaliteit van de titels? Lees zeker ook onze reviews van de voorgaande weken!

ALL-NEW MARVEL WEEK 1

ALL-NEW MARVEL WEEK 2

ALL-NEW MARVEL WEEK 3

ALL-NEW MARVEL WEEK 4-5

ALL-NEW MARVEL WEEK 6

ALL-NEW MARVEL WEEK 7

ALL-NEW MARVEL WEEK 8-9

ALL-NEW MARVEL WEEK 10-11

ALL-NEW MARVEL WEEK 12-14

 

marvelagentsofshield1AGENTS OF S.H.I.E.L.D. #1

 • Schrijver: Marc Guggenheim
 • Artiest: German Peralta
 • Prijs: $3.99

Lola Daniels. Ring a bell or two?

Sinds het succes van het Marvel-filmuniversum begon agent Phil Coulson ook in het comicbookuniversum op te duiken. Terwijl Marvel’s vorige S.H.I.E.L.D.-comic zich al sterk liet inspireren door de tv-reeks, gaat deze herlancering nog meer die richting uit. We worden kort voorgesteld tot de leden van Coulson’s team, vrijwel exact zoals ze in de tv-serie voorkomen, en komen eindelijk te weten waar de naam van Coulson’s auto vandaan komt.

De comic staat misschien wel los van de tv-reeks, maar het voordeel hierbij is dat men – net zoals in de vorige reeks – in het échte Marvel-universum niet gebonden is aan budget of beschikbare acteurs. Hoewel de zijpersonages uit de Agents of S.H.I.E.L.D. tv-reeks weinig meerwaarde bieden, mogen we hier toch alweer hopen op heel wat cameo’s van gekende superhelden. Toch lijkt de comic – zoals de tv-serie – een beetje overbodig en zal dit eerste deel je niet overtuigen. Enkel voor de fans dus. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marvelcapmarvel1CAPTAIN MARVEL #1

 • Schrijvers: Michele Fazekas, Tara Butters
 • Artiest: Kris Anka
 • Prijs: $3.99

I am very good at punching things.

Carol Danvers, aka Captain Marvel, meldt zich aan bij het nieuwe Alpha Flight-ruimtestation als de eerste lijn van verdediging van de Aarde. In dit eerste deel vallen vooral haar interacties met voormalig S.W.O.R.D.-hoofd Abigail Brand en de leden van het Alpha Flight-superheldenteam op. Je merkt dat de schrijvers van de Agent Carter tv-reeks hierachter zitten. De cliffhanger daarentegen heeft dan wel weer wat te veel weg van het Starbuck-personage in de re-imagining van Battlestar Galactica, maar dat is bijzaak. Een frisse wind voor Marvel’s grootste solo-superheldin. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marveloldmanlogan1OLD MAN LOGAN #1

 • Schrijver: Jeff Lemire
 • Artiest: Andrea Sorrentino
 • Prijs: $3.99

I shouldn’t be here

Na zijn passage op Battleworld in de recente Secret Wars, is Old Man Logan – de oudere, toekomstige Dark Knight Returns-achtige versie van Wolverine – opgedoken in het hedendaagse Marvel-universum. Hij behoudt zijn herinneringen van de duistere, post-apocalyptische toekomst waar de superschurken samen spanden om elke Marvel-held te doden, maar nu heeft hij de kans om dit tegen te houden. Terminator-gewijs begint hij aan een lijstje van doelwitten…

Hoewel de recente minireeks rond Old Man Logan wel enigszins te smaken viel, was het verhaal toch echt wel afgerond na die eerste keer. Anderzijds hebben we nu wel terug een échte Wolverine in het Marvel-universum. Deze Logan gedraagt zich meer als een Cable (fun fact: in het Ultimate Marvel-universum was Cable ook de oudere toekomstversie van Wolverine) en levert misschien niet veel origineels, maar toch blijven we nog even zijn avonturen volgen. De tekeningen – en vooral de inkleuring – van Sorrentino zijn wel een acquired taste. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelsilversurfer1SILVER SURFER #1

 • Schrijver: Dan Slott
 • Artiest: Mike Allred
 • Prijs: $3.99

Your entire planet is being robbed of its culture!

Dan Slott en Mike Allred blijven hun quirky re-imagining van de Silver Surfer voortzetten in alweer een nieuwe reeks. Inmiddels de achtste voor de voormalige heraut van Galactus. De Surfer en zijn vriendin Dawn gaan op familiebezoek op Aarde, wanneer er een kleine buitenaardse invasie plaatsvindt. Er gebeurt niet erg veel, maar de cliffhanger intrigeert wel.

Was je fan van de vorige serie, dan is dit opnieuw spek naar je bek. Het is fun en de tekenstijl van Allred maakt het des te meer quirky. Toch zien we de Surfer liever wat serieuzer. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelspiderman1SPIDER-MAN #1

 • Schrijver: Brian Michael Bendis
 • Artiest: Sara Pichelli
 • Prijs: $3.99

What did you do?!

Miles Morales, de voormalige Ultimate Spider-Man, zit eindelijk in het gewone Marvel-universum. Samen met de wat oudere Peter Parker deelt hij de naam Spider-Man. Terwijl Parker inmiddels CEO is van zijn eigen bedrijf, krijgen we met Miles het meer klassieke Spidey-gevoel, namelijk dat van een gewone tiener die zijn middelbare school moet zien te combineren met een leven vol grote krachten en even grote verantwoordelijkheden.

Brian Bendis en Sara Pichelli leveren alweer een mooie introductie tot de leefwereld van Miles, maar reppen maar weinig over hoe hij in deze realiteit terecht gekomen is. Tevens krijgen we een conflict met een leuke herdesign van Mephisto’s zoon Blackheart en belooft de cliffhanger heel wat. Top! 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

Vermits de toeloop van nieuwe reeksen wat stagneert, gaan deze reviewspecials vanaf volgende keer eerder maandelijks verschijnen, met o.a. Power Man & Iron Fist, Deadpool and the Mercs for Money, Black Panther, Blade, Hyperion en Nighthawk!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.