Random Article


Review: Strayer #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Opvallend frisse take op de post Apocalyptische wereld.

Op zijn slechtst


Er wordt nog getwijfeld aan het tekenwerk.,


Strayer is het verhaal van een roodharige klerenkast die jouw dorp of stad ontdoet van titanen en ander ongedierte en de heks die hem mee wil nemen op een tocht waarmee ze de tijden van de welvaart weer wil terugbrengen naar hun barre wereld.

Posted 31/01/2016 by

 
Full Article
 
 

Theirs was a time of legends. This was the time of dreams. But all dreams end.

De cover van Strayer laat niets aan de verbeelding over. Een roodharige kleerkast springt met wat steekwapens in de hand richting een dreigende reus. Wanneer je dan de naam van Justin Jordan prominent op de cover ziet staan dan weet je hoe laat het is. Jordan maakte naam met Luther Strode bij Image en Strayer heeft daar wel vaag wat van weg. Al is het maar vanwege de uit de kluiten gewassen held.

De wereld is weer eens volledig naar de kloten gegaan en inmiddels heeft zich een nieuwe maatschappij gevormd. Hier en daar zie je nog resten van de wereld zoals deze was, maar de huidige wereld heeft meer iets weg van een soort middeleeuwen. Een fantasywereld waar magie en techniek hand in hand gaan en Titanen opduiken. Gelukkig is er de Strayer die in dat soort situaties kan helpen. Toch is de Strayer niet de enige held in dit verhaal. Er loopt ook een soort techno-heks rond, genaamd Mala. Zij zou weten hoe de oude wereld weer teruggehaald kan worden, maar eerst moet er worden afgerekend met een Titaan.

Jordan heeft een aardige variant bedacht op de post-apocalyptische wereld. Onze wereld is voor de mensen in deze comic een ideaal, een wereld die ze alleen kennen uit de verhalen. De wereld waar onze helden het voorlopig mee moeten doen, gelijkt op menig roleplaying game en dat is niet erg. Het heeft zijn charmes en hetzelfde geldt voor de band tussen Mala en de Strayer.

Helaas is het tekenwerk van Juan Gedeon (Spread) even wennen. Het heeft wel wat, maar je kan je moeilijk van de indruk ontdoen dat de man maar één lijndikte gebruikt. Hierdoor voelen zijn tekeningen wat onaf aan. Niet dat het daarom lelijk is, maar deze comic had baat gehad bij gedetailleerder tekenwerk. Wanneer je $4.99 voor een losse issue rekent, mag de lat best hoog liggen.

Strayer 1 bij Archonia.com

Strayer 001 1Strayer 001 2

Strayer 001 3Strayer 001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.