Random Article


Review: Cry Havoc #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring: , ,
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Knap geschreven introductie-issue.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk is niet heel toegankelijk.


Louise is een muzikante, een soldate en ze is gebeten door een wolf. Deze issue is een goede introductie tot haar vreemde verhaal.

Posted 31/01/2016 by

 
Full Article
 
 

I remember laughing about that while it bit open my chest.

Cry Havoc komt uit de koker van Simon Spurrier (Six Gun Gorilla, X-Men Legacy met Legion, Crossed +100, Crossed Wish You Were Here en Spire) en Ryan Kelly (DMZ, Lucifer, Local, Survivors Club). Deze twee comicmakers hebben hun sporen verdiend, maar het zijn namen voor de fijnproevers onder de comicslezers. Wanneer zij zich dus wagen aan een Image-comic, dan is succes niet direct verzekerd.

Deze eerste issue getuigt alvast van veel ambitie. Het verhaal splitst zich in drie verhaallijnen op:  het verleden, het heden en de toekomst. Louise is de heldin van deze vertelling. Ze doet haar stinkende best om aan de bak te komen als muzikant en voelt zich niet te beroerd om ook op de hoek van de straat wat centjes bij elkaar te spelen met haar viool. Ze zit ook in een kooi en krijgt een gewetensvraag voorgelegd en ze loopt als onderdeel van een speciale eenheid rond in Afghanistan. De verbindende factor tussen al deze verhaallijntjes is het feit dat Louise is gebeten door een wolf. Voel je hem al aankomen, lezer?

Het voorgaande klonk wat cynisch, maar Spurrier weet wel in één issue de hoofdpersoon te introduceren en je als lezer te vertellen over het conflict. Maar ook weer niet zoveel dat je geen zin meer hebt om verder te lezen.

De grootste trekker is Ryan Kellys werk in combinatie met de kleur die voor elke verhaallijn door een andere kleurder wordt voorzien. Kelly is geen heel commerciële tekenaar, maar hij kan echt wel tekenen. De kleuren dragen ook goed bij aan de verandering van sfeer bij elke verhaallijn en zorgen ervoor dat je als lezer nooit de draad kwijtraakt.

Dit is een hele goede eerste issue. Deze comic verdient in ieder geval dat je hem inkijkt, zelfs als het verhaal je op het eerste gezicht totaal niet kan boeien.

Cry Havoc 1 bij Archonia.com

Cry Havoc 001-1Cry Havoc 001-2

Cry Havoc 001-3Cry Havoc 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.