Random Article


Scott Snyder ruilt Batman na de zomer in voor Detective Comics

 

Posted 24/01/2016 by

In 2014 liet Scott Snyder doorschemeren dat hij en Greg Capullo nog tot ongeveer de vijftigste issue van DC’s Batman bij elkaar zouden blijven. Het worden nog een paar issues meer omdat er een verhaallijn moet worden afgerond, maar dan is het afgelopen. Greg Capullo vertrekt om met Mark Millar een creator-owned comic te gaan maken. En volgens de laatste berichten zal Scott Snyder na de vermeende relaunch van komende zomer bij DC Comics Batman inruilen voor zusterreeks Detective Comics, waarvoor hij in 2011 al de bejubelde Black Mirror-verhaallijn schreef.

Hiermee komt er een einde aan een tijdperk. De Batman-comic door Scott Snyder en Greg Capullo was niet alleen de beste titel die uit DC’s New 52-relaunch kwam rollen in 2011, maar het was ook een van de beste superheldencomics van de voorbije vijf jaar. Snyder zou inmiddels last hebben van de druk die het schrijven van deze bestseller met zich meebrengt. De tweede reden is dat Batman na de zomer twee keer per maand zal verschijnen. Daarom zal Snyder de overstap maken naar Detective Comics. Hier kan hij gewoon Batman-verhalen maken zonder de verplichting om mee te werken aan allerhande events. Leuk detail.

De vraag die nu automatisch rijst is of het duo Snyder en Capullo ondeelbaar is of niet?

Batman – The Black Mirror bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.