Random Article


Review: Devolution #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is entertainend en je wil weten hoe het met Raja afloopt.

Op zijn slechtst


Remender moet oppassen dat hij zichzelf niet herhaalt.


Een experiment om religie en oorlog uit de wereld te krijgen loopt uit de hand. Nu verandert de Aarde langzaam in een wereld vol holbewoners en geldt het recht van de sterkste. Raja is de enige die een oplossing weet in Devolution, de nieuwe van Rick Remender…

Posted 21/01/2016 by

 
Full Article
 
 

We shit everywhere and on everything. We love shitting.

Sinds 2012 werd er al gewerkt aan Devolution en na een hobbelige weg vol kuilen is hier dan eindelijk de eerste issue bij Dynamite Entertainment. De drijvende kracht achter deze comic is Rick Remender (Low, Uncanny X-Force, Black Science) dus de ervaren lezer weet al enigszins wat er in het vat zit.

De wereld wordt al eeuwen geteisterd door oorlogen, ziektes en andere ellende. Veelal veroorzaakt door de al dan niet bewuste incompetentie en intrinsieke slechtheid van de mens. Enkele politici en wetenschappers denken de oplossing gevonden te hebben. Als religie verdwijnt dan is de motivatie voor 90% van alle conflicten verdwenen. Er wordt een chemisch middel ontwikkeld met een nare bijwerking. Het past niet alleen het gebied in de hersens aan waarin het gevoel voor religie zetelt. Het past de volledige hersens aan waardoor er een devolutie plaatsvindt.

Beschaafde mensen degenereren tot holbewoners en ook de dieren worden geïnfecteerd. Wat overblijft is een wereld die steeds meer lijkt op een schilderij van Frank Frazetta. In deze wereld, waar normale mensen steeds zeldzamer worden, loopt onze heldin Raja rond. Ze heeft een fikse brandwond op haar gezicht, is licht getraumatiseerd maar weet wel iets wat anderen niet weten. Er is een manier om dit allemaal terug te draaien…

Devolution fuck

Jonathan Wayshak (Ferryman, The Walking Dead 100 project) heeft een prettige stijl en is duidelijk beïnvloed door MAD Magazine en de undergroundcomics van decennia’s geleden. Je ziet het terug in zijn tekeningen dewelke soms erg karikaturaal ogen. Maar het werkt wel, en daar gaat het om. Het verhaal mag inmiddels bekend zijn voor lezers van Rick Remenders werk. Een gitzwart cynisch wereldbeeld en een door psychisch leed getroffen hoofdrolspeelster. Je vraagt je toch af hoe erg zijn therapiesessies moeten zijn. De comic doet wat denken aan eerder werk van hem zoals Strange Girl en Fear Agent. Dat is toch wel gevaarlijk, want de man loopt serieus het risico om zichzelf te herhalen.

Toch is dit een aardige eerste issue, ook al lijkt de plot in een café bedacht te zijn. Een wereld zonder religie, is een wereld zonder oorlog (zucht)? Als je geld over hebt en je wil eens iets nieuws proberen. Overweeg dan Devolution.

Devolution #1 bij Archonia.com

Devolution 001-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.