Random Article


Review: Starve Volume 1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Starve #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De personages maken de comic tot wat het is. Prima leesvoer!

Op zijn slechtst


Het is misschien wat teveel formulewerk.


Starve is geen gewoon kookprogramma. Het is Master Chef on crack…

Posted 18/01/2016 by

 
Full Article
 
 

Life used to be so much easier

Toen de eerste issue van Starve werd besproken waren er nog twijfels. Was deze comic niet teveel een verzameling van de stokpaardjes van Brian Wood (DMZ, Conan the Barbarian) en probeerde het niet al te nadrukkelijk in te haken op de obsessie van het publiek met kookprogramma’s? Want dat is Starve natuurlijk. Een kookprogramma waarin de deelnemers koken voor de absolute elite en tegelijkertijd zelf hun ingrediënten moeten scoren of een keuken dienen te ontdoen van hun oorspronkelijke eigenaars. Gelukkig heeft Image Comics de traditie om de eerste trade van een serie tegen de steeds zeer schappelijke prijs van $9.99 aan te bieden.

De man die ons vanaf de cover aankijkt is de tv-chef Gavin Cruikshank. Deze vijftiger was ooit een gevierd chefkok  met een vrouw, een dochter en een eigen kookprogramma dat van hem een rijk man maakte. Maar Gavin is ook homoseksueel. Rond zijn veertigste kwam hij uit de kast en liet hij alles achter. Cruikshank vertrok naar Zuidoost-Azië en wilde daar gewoon gelukkig zijn. Maar jaren later landt er een helikopter met daarin een vertegenwoordiger van het tv-station dat Starve uitzond. Gavin staat nog onder contract en moet nog wat afleveringen opnemen. Zijn krediet wordt afgesloten en dus stapt Cruikshank noodgedwongen in om zijn oude leven op te pakken.

Zijn vrouw (technisch gezien is hij nog altijd getrouwd) is behoorlijk verbitterd en wil hem zo volledig mogelijk uitschudden. Veel van de chefkoks in de stad zien hem liever gaan dan komen en snel blijkt dat er een macht achter de schermen bezig is om ervoor te zorgen dat Cruikshank niet zonder kleerscheuren uit de afleveringen van Starve zal verschijnen. Maar Cruikshanks dochter is blij dat haar vader weer in haar leven is en wil het contact warm houden. En zo wordt dit plots een heel aardige comic…

De hoofdmoot bestaat uit de afleveringen van Starve waarin Cruikshank en zijn kompanen voor hun leven en waardigheid vechten. Maar tussendoor zien we dus scènes uit het leven van Gavin en zijn familie. Hier krijg je te zien wat voor mensen het zijn en hoe ze tot elkaar in verhouding staan. Het zijn deze stukken waarvoor je blijft lezen. Op dit soort momenten word je als lezer langzaam verknocht aan de personages. Op deze stukken komt ook het tekenwerk van Danijel Zezelj (Congo Bill, Desolation Jones) tot zijn recht. Zijn stijl lijkt heel impressionistisch maar is, wanneer je er eenmaal aan gewend bent, erg handig voor het uitdrukken van emoties.

Nu deze hele eerste verhaallijn achter de kiezen is is een ding helder. Het duo Wood en Zezelj heeft een nieuwe spannende comic in elkaar gezet die het lezen waard is. En je krijgt zowaar zin om zelf te gaan koken…

Starve volume 1 bij Archonia.com

Starve 001 1Starve 001 2

Starve 001 3Starve 001 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.