Random Article


IDW geeft “De Duistere Steden” in het Engels uit

 

Posted 18/01/2016 by

IDW timmert de laatste jaren flink aan de weg als uitgeverij. Aan hun immer uitdijende portfolio hebben ze nu een nieuwe titel toegevoegd. Ze hebben namelijk het kleine Alaxis Press overgenomen en deze hebben de licentie om de strip Les Cités Obscures (in het Nederlands uitgegeven als De Duistere Steden) in het Engels uit te geven. Dat gaat IDW dus doen onder de Alaxis Press-imprint.

Even voor de lezers die nu geen idee hebben waar dit over gaat. De Duistere Steden is een strip dewelke sinds 1983 gemaakt wordt door het duo Benoit Peeters en Francois Schuiten. De strips spelen zich af op een zogenaamde Tegenaarde waar stadstaten de dienst uitmaken. Deze steden zijn gebaseerd op steden die we kennen zoals Kopenhagen, Parijs en zelfs Brussel, maar er zijn ook steden gebaseerd op ideeën, stijlen of concepten. De strip wordt geroemd om de grote aandacht voor de architectuur en de diepere lagen in de albums.

IDW heeft het voorbije jaar al meer ervaring opgedaan met het vertalen en uitgeven van Europees werk. Ze geven ook de Engelstalige Corto Maltese uit. Het is de bedoeling dat het eerste Engelstalige album van The Obscure Cities getiteld The Theory of the Grain of Sand eind augustus zal verschijnen. Meer weten over De Duistere Steden en haar makers? Klik hier om de Altaplana-website te bezoeken.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.