Random Article


Review: Secret Wars #9

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Mooie afsluiter, volgens het boekje.

Op zijn slechtst


Weinig origineel, komt maanden te laat


Marvel’s Secret Wars zijn eindelijk afgelopen. Is dit laatste deel van Marvel’s grootste event tot hiertoe de spetterende climax waar we op hoopten?

Posted 13/01/2016 by

 
Full Article
 
 

Everything lives.

Zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder). Het event zou normaal gesproken acht delen duren, maar liep vertragingen op en kreeg een extra deel. In deze Secret Wars #9 komt er dan eindelijk een definitief einde aan het zelfverklaarde grootste Marvel-event aller tijden.

De strijd op Battleworld bereikt zijn hoogtepunt. Black Panther en Namor, met behulp van een Infinity Gauntlet, binden de strijd aan met God Doom. Het uiteindelijke laatste gevecht vindt echter plaats tussen Doom en zijn eeuwige rivaal, Reed Richards. Beide heren hebben talloze keren gevochten, maar zelden heeft er zoveel op het spel gestaan…

SECRET-WARS-9-Reed-rage-300x322

Secret Wars was het eindpunt van Jonathan Hickmans epische run op Avengers/New Avengers, maar tegelijk ook van zijn vorige periode op Fantastic Four. Ook tekenaar Esad Ribic levert alweer prima werk. We verklappen niet hoe het afloopt, maar het mag duidelijk zijn dat de familie Richards geen beter (voorlopig) einde kan hebben. Zoals vaak gebeurt met laatste delen van grote events, wordt niet alleen de verhaallijn afgesloten, maar worden tegelijk heel wat zaken opgezet voor de toekomst.

Het is enkel spijtig dat die toekomst al enkele maanden bezig is, in het All-New, All-Different Marvel-universum. Je krijgt hiermee alweer het idee dat Marvel niet ver genoeg durfde te gaan met hun nieuwste Secret Wars – waarvan het einde toch ook alweer heel wat wegheeft van DC’s Crisis on Infinite Earths. Maar goed, dat is een vergrijp dat we hebben met de recentste Marvel-relaunch. De vertragingen en problemen met het publicatieschema, alsook enkele onopgeloste vragen terzijde, is deze Secret Wars #9 an sich een prima afsluiter van de minireeks en van Hickmans ganse periodes op de Fantastic Four en de Avengers – dewelke garant stonden voor één van de betere recente fases van het Marvel-universum.

Secret Wars #9 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars? Lees hieronder dan zeker ook onze reviews van de hoofdreeks:

SECRET WARS #1

SECRET WARS #2

SECRET WARS #3

SECRET WARS #4

SECRET WARS #5

SECRET WARS #6

SECRET WARS #7

SECRET WARS #8

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.