Random Article


Review: Scarlett Couture

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Coverprijs: $14.99
 
Verzamelt: Scarlett Couture #1-4
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het kleurgebruik is top.

Op zijn slechtst


Het verhaal is doorsnee.


Een dubbelbaan als model en geheim agente? Dat moet wel een amusante comic opleveren. We reviewen Scarlett Couture van Des Taylor…

Posted 12/01/2016 by

 
Full Article
 
 

Scarlett, I’m warning you.. Do not go off on one of your solo missions.

Scarlett Couture is zo’n comic waarvan de cover je van een afstandje staat toe te lonken. Twee mooie mensen stappen uit het water met een zonsondergang op de achtergrond. De naam van voormalig FACTS-gast Des Taylor doet de rest.

Scarlett Couture is een verleidelijke roodharige schone wiens beeltenis de covers siert. Ze is niet alleen een model voor het modehuis Chase Couture, maar ook een agente voor de C.I.A. Zij en haar kameraden krijgen een bijzondere missie voor de kiezen. Ze moeten niet alleen een sadistische klootzak opsporen die het voorzien heeft op supermodellen , maar ook uitzoeken wat de connectie is met Operation Stardust. Het plan van een geheimzinnige roodharige man die niets minder wil dan een gooi doen naar de wereldmacht…

Scarlett Couture kun je moeiteloos scharen onder de traditie van series als Charlie’s Angels en een comic als Danger Girl. Licht entertainment met vlotte vrouwen in de hoofdrol. Wanneer je wat verder kijkt en deze comic bijvoorbeeld vergelijkt met Danger Girl, dan zie je dat Des Taylor geen groot schrijver is. Het plot is redelijk standaard spionage-achtig en zijn personages zijn inwisselbaar. Zijn tekenwerk is interessanter.

Wanneer je dat bestudeert dan valt al snel op dat de Engelsman zich heeft laten inspireren door de Japanse manga en hier een licht westers sausje overheen heeft gegoten. Dat zie je terug in zijn achtergronden en aan zijn decorstukken. Deze heeft ie vaak letterlijk van foto’s overgenomen en – waar nodig – overgeschilderd.  De basis heeft ie in zijn vingers. Maar zijn stijl is niet zo heel spectaculair. En hier komt zijn vakmanschap om de hoek kijken. Taylor begrijpt hoe je met kleur werkt en gebruikt dit op een kundige wijze waardoor zijn werk er eigenlijk beter uitziet dan dat het daadwerkelijk is. Dat verdient respect.

Scarlett Couture heeft het formaat van een fors tijdschrift met een stevigere kaft (al is er overigens ook een hardcoverversie verkrijgbaar). Het biedt waar voor zijn geld en is ideaal om te lezen tijdens een lange tijdreis. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat de herleeswaarde nagenoeg nihil is. Doe met deze wetenschap wat je wil.

Scarlett Couture bij Archonia.com

Scarlett Couture 001-1Scarlett Couture 001-2

Scarlett Couture 001-3Scarlett Couture 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.