Random Article


Rebellion brengt vergeten horrorcomic van John Wagner en Alan Moore uit

 


Posted 11/01/2016 by

De Engelse krant The Guardian meldt dat Rebellion, uitgever van het befaamde Engelse blad 2000 A.D., een vergeten comic van Alan Moore zal uitgeven. Het gaat hier om het 190 pagina’s tellende verhaal Monster, dat vanaf 1984 werd gepubliceerd in het horrorblad Scream!. Pikant detail. Hoewel de nadruk wordt gelegd op de bijdrage van Alan Moore is het merendeel van het verhaal geschreven door John Wagner, mede-schepper van Judge Dredd. Na de eerste gepubliceerde pagina’s legde Moore om vooralsnog onbekende redenen de pen neer waarna Wagner het verhaal afmaakte.

Het verhaal gaat over een misvormde man die zijn hele leven heeft doorgebracht in een kelder. Wanneer hij de boze buitenwereld instapt vindt de man al snel zijn roeping en slaat  ie aan het moorden. Monster werd geïnspireerd door Frankenstein en de oude horrorverhalen van EC Comics uit de jaren vijftig. Het tekenwerk is trouwens van een zekere Heinzl (Doomlord). Het boek staat gepland voor juli 2016.

monster 1monster 2

monster 3monster 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.