Random Article


All-New Marvel (Week 12-14) – Spider-Man/Deadpool, Uncanny X-Men, Rocket Raccoon/Groot, A-Force en Patsy Walker, aka Hellcat!

 

Posted 11/01/2016 by

De Secret Wars zijn nog niet deftig afgelopen, of Marvel komt al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Weken 12-13 bleven enorm rustig, maar week 14 – de eerste van het nieuwe jaar – staat vol grote kleppers. Hoe zit het echter met de kwaliteit van de titels? Lees zeker ook onze reviews van de voorgaande weken!

ALL-NEW MARVEL WEEK 1

ALL-NEW MARVEL WEEK 2

ALL-NEW MARVEL WEEK 3

ALL-NEW MARVEL WEEK 4-5

ALL-NEW MARVEL WEEK 6

ALL-NEW MARVEL WEEK 7

ALL-NEW MARVEL WEEK 8-9

ALL-NEW MARVEL WEEK 10-11

 

marvelaforce1A-FORCE #1

 • Schrijver: G. Willow Wilson
 • Artiesten: Jorge Molina
 • Prijs: $3.99

Clothes are silly

In Secret Wars was A-Force een groep Avengers bestaande uit alleen maar vrouwelijke superhelden. In het All-New, All-Different Marvel-universum bestaat de groep voorlopig nog niet. Wanneer het kosmische personage Singularity hier opduikt, merkt ze dat Battleworld en de A-Force die ze kende verdwenen zijn. Ze komt al snel op het pad van o.a. Captain Marvel, She-Hulk, Medusa en de rest, maar de heldinnen zijn niet dezelfde die ze kende op Battleworld…

A-Force was één van de betere Secret Wars-reeksen en belooft ook nu de moeite te worden. Zeker wanneer de heerlijk naïeve en nieuwsgierige Singularity ons rondleidt in deze voor haar enorm vreemde nieuwe wereld. Een leuke, doch voorspelbare opener. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelpatsywalkerPATSY WALKER, AKA HELLCAT #1

 • Schrijver: Kate Lett
 • Artiest: Brittney Williams
 • Prijs: $3.99

Everybody likes me. They can’t help it.

Patsy Walker is voor vele nieuwe lezers bekend als “die vriendin van Jessica Jones uit de Netflix-reeks”, maar in feite is ze één van Marvel’s oudste personages. Sinds de jaren 40 maakt ze al deel uit van het Marvel-universum, aanvankelijk als de ster van een teen romance comic, maar later als model  en als de superheldin en Avenger/Defender Hellcat.

In deze nieuwe reeks wordt ze door Iron Man naar Alaska op onderzoek uitgestuurd. Er gebeurt nog niet bijster veel, maar de leuke tekenstijl, Patsy’s fantasieën/dagdromen en aanstekelijke enthousiasme maken veel goed. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelrocketraccoongroot1ROCKET RACCOON & GROOT #1

 • Schrijver: Skottie Young
 • Artiesten: Filipe Andrade
 • Prijs: $3.99

Me are Shrub.

Acht maanden na Secret Wars, zijn Rocket Raccoon en Groot verdwenen en worden ze dood geacht door hun teammaats. Vooraleer we de echte Rocket en Groot tegenkomen, volgen we in deze eerste issue hun tegenhangers: Pockets en Shrub. Noem ze gerust de Earth-2-versies van het geliefde Guardians of the Galaxy-duo.

Na zijn soloreeksen voor zowel Rocket als Groot, levert Skottie Young – ditmaal enkel als schrijver – een intrigerende opzet voor deze nieuwe reeks. De tekeningen van Filipe Andrade zijn passend genoeg, maar hij is geen Skottie Young. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelspideydeadpool1SPIDER-MAN/DEADPOOL #1

 • Schrijver: Joe Kelly
 • Artiesten: Ed McGuinness
 • Prijs: $3.99

Go bamf yourself.

Twee van Marvel’s populairste en praatzieke personages in één comic? Dat kan niet misgaan. Zeker wanneer je weet dat Joe Kelly en Ed McGuinness – de heren die Deadpool maakten tot wie hij is in de jaren 90 – erachter zitten. Deadpool werkt steeds zeer goed wanneer je hem samen zet met andere Marvel-grootheden (zie Cable & Deadpool of zijn vele team-ups met Wolverine), maar een team-upreeks met Spidey? Dat wordt een droom die uitkomt voor vele fans.

Dit eerste deel van Spider-Man/Deadpool is alvast een topper. 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

marveluncannyxmen1UNCANNY X-MEN #1

 • Schrijver: Cullen Bunn
 • Artiest: Greg Land
 • Prijs: $3.99

There is no safe haven.

Terwijl het merendeel van de X-Men en het ganse mutantenras veiligere oorden opzoeken in Extraordinary X-Men en All-New X-Men, gaan de nieuwe Uncanny X-Men een andere kant op. Deze nieuwe start voor wat ooit de belangrijkste X-reeks was, is in feite meer een X-Force-achtige titel met een gevaarlijker team dat er niet voor terugdeinst om te doden. Psylocke, Archangel en Fantomex vervoegen ex-Brotherhood-leden Magneto, Sabretooth en Mystique in wat een episch conflict met Apocalypse’s Dark Riders belooft te worden.

Een degelijke start voor de nieuwe titel. Cullen Bunn weet natuurlijk al langer hoe hij Magneto moet schrijven, maar moest Greg Land nu echt de tekeningen doen? 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelworstxmanX-MEN: WORST X-MAN EVER #1

 • Schrijver: Max Bemis
 • Artiest: Michael Walsh
 • Prijs: $3.99

This is just like Harry Potter! I’m a mutant!

Waar en wanneer deze minireeks zich afspeelt in de X-geschiedenis, is niet duidelijk. Maar het maakt niet zoveel uit. Worst X-Man Ever vertelt het verhaal van Bailey Hoskins, een jonge kerel die net te weten komt dat zijn beide ouders mutanten zijn. Uiteraard is hij ongelooflijk opgewonden om bij de X-Men te trainen, maar alles loopt niet zoals gepland…

Een absolute must-read is dit niet, maar de humor zit zeer goed. De grappen zijn leuk, maar net niet cheesy genoeg om het in slapstick te laten vervallen. We zijn benieuwd waar dit naartoe gaat… 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

 

Volgende keer zijn we er weer met o.a. Agents of S.H.I.E.L.D., Captain Marvel en Silver Surfer!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.