Random Article


Review: The Avengers by Kurt Busiek and George Pérez Omnibus 2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , , , , , , ,
 
Inkter: , , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $125
 
Verzamelt: The Avengers (v3) #24-56, Annual 2000-2001, Thunderbolts (v1) #42-44, Maximum Security: Dangerous Planet, #1-3, Avengers: The Ultron Imperative
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


De eerste 40% van dit boek is net zo goed als zijn voorganger.

Op zijn slechtst


Het verlies van George Pérez wordt niet opgevangen.


Het tweede en laatste deel van de run van Kurt Busiek en George Pérez op Marvel’s The Avengers. Helaas eindigt deze geweldige run in mineur…

Posted 08/01/2016 by

 
Full Article
 
 

I am outside my sanctuary. Unprotected. I am in the clutches of my enemies.

De eerste omnibus van Marvel’s The Avengers door Kurt Busiek en George Pérez was voor vele fans een droom die uitkwam. Hun run geldt als één van de laatste momenten van grootsheid die Earth’s Mightiest Heroes beleefden voordat Brian Michael Bendis het overnam en het geheel moderniseerde. De eerste omnibus kende, buiten het gebruikelijke soapachtige gekrakeel, ook een aantal grotere verhaallijnen. Zo kwam een dodelijkere versie van Ultron voorbij en kwamen de Avengers oog in oog te staan met de tijdreizende avonturier Kang. Op de achtergrond was er de verhaallijn van The Triune, de sekte waar de gloednieuwe Avenger Triathlon vandaan komt. Wat is hun agenda?

Het is van belang om dit alles nog eens op te noemen. In deze omnibus worden deze verhalen ieder op een eigen manier doorgetrokken en het is handig wanneer deze enigszins in je hoofd zitten voordat je begint met lezen. De eerste 40% van dit flinke boek is zonder enige twijfel het beste deel. In dit deel worden de Avengers het middelpunt van een mediacontroverse omdat ze worden beschuldigd van het verwaarlozen van hun plichten jegens minderheden. Of om het simpeler te zeggen: zijn de Avengers niet te blank? Een thema waarmee Busiek zijn tijd ver vooruit was, maar dat geheel ter zijde. De Avengers nemen het op tegen Kulan Gath en gaan een cross-over met de Thunderbolts (een comic die ook best op deze manier herdrukt zou mogen worden trouwens) aan in een verhaallijn welke The Nefaria Protocols werd gedoopt.

nefaria protocols spread

Een verhaal wat door het gecombineerde tekenwerk van George Pérez en Thunderbolts-tekenaar Mark Bagley wat weg heeft van een goede film. Ook het ondergewaardeerde Maximum Security mag niet onbenoemd blijven. Dit was een Marvel-event dat draaide om een plan van wat aliens om de aarde te veranderen in een gevangenis voor de zwaarste buitenaardse criminelen.

Helaas duikelt de kwaliteit van deze bundel hard achteruit wanneer Pérez het toneel verlaat en het podium laat aan mensen als Kieron Dwyer (Daredevil, Lobo) en Manuel Garcia (Checkmate, Black Widow). Korte gastoptredens van Jerry Ordway (The Fantastic Four, Green Lantern) en Alan Davis (Excalibur, Wolverine) kunnen de aanslag op je ogen niet compenseren. Kurt Busiek zet andermaal een groot verhaal op rondom Kang getiteld The Kang Dynasty. Dit 16-delige verhaal is gewoon een groot ongeluk in wording. Lelijk getekend en een script dat alle kanten opgaat. Alleen het einde haalt een voldoende.

Deze omnibus bevat een overschot aan verhalen rondom gekken die de wereld wensen te veroveren. Het is pijnlijk dat een run dewelke zo goed begon op zo’n manier wordt afgerond. Het vertrek van Pérez kun je niemand verwijten en ook Kurt Busiek kampte met medische problemen waardoor hij zich simpelweg niet kon concentreren. Het zijn doekjes voor het bloeden. Wanneer je genoten hebt van de eerste omnibus dan vind je hier genoeg om je hartje aan op te halen maar tegelijkertijd dien je er als lezer rekening mee te houden dat het wel een stuk minder is dan zijn voorganger…

The Avengers by Kurt and George vol 2 bij Archonia.com

the avengers omnibus 2 1the avengers omnibus 2 2

the avengers omnibus 2 3the avengers omnibus 2 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.