Random Article


Review: JLA – Justice League of America #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Meer actie en widescreens. Verhaal pikt terug wat vaart op.

Op zijn slechtst


Alles blijft vrij voorspelbaar en een tikkeltje rommelig.


Na een gemiste deadline en een onnodige fill-in vorige maand is Bryan Hitch terug met het vijfde deel van “Power and Glory” in DC’s JLA- Justice League of America #6…

Posted 23/12/2015 by

 
Full Article
 
 

Get out of my city

JLA – Justice League of America van DC Comics was één van de pronkjuwelen van het DC You-initiatief. Toch viel de nieuwe start van ‘s werelds grootste superhelden onder schrijver/artiest Bryan Hitch (The Ultimates, The Authority) een beetje tegen. Het eerste deel miste een duidelijke focus. In de delen daarop pikte de reeks wel wat vaart op, tot vorige maand. Justice League of America #5 werd een fill-in issue rond de Martian Manhunter omdat Bryan Hitch, zoals verwacht, wederom zijn deadline miste. Deze maand zit hij schijnbaar weer op schema en Justice League of America #6 biedt dan het vijfde deel van de Power and Glory-verhaallijn…

Rao, schijnbaar de échte god van Superman‘s geboorteplaneet Krypton, is op Aarde gearriveerd en begint te doen wat reguliere superhelden niet kunnen, of mogen, doen: het werkelijk oplossen van wereldlijke problemen. Uiteraard doet hij dit door mensen te brainwashen en andere religies onder de voet te lopen. In dit deel proberen zijn volgelingen komaf te maken met Atlantis (onder Aquaman) en Olympus (onder Wonder Woman), terwijl Rao zelf de man van staal bezoekt in zijn Fortress of Solitude. Green Lantern zit nog steeds vast in het verleden van Krypton en The Flash komt bij de mysterieuze Infinity Corporation terecht. Batman – ondanks zijn prominente plaats op de cover – valt nergens te bespeuren…

jla6

JLA #6 biedt opnieuw wat meer actie, waaronder heel wat knallende Hitchiaanse widescreens. Daar draait het ten slotte om. Het verhaal wordt ook opnieuw in een stroomversnelling gebracht en Hitch lijkt met de Church of Rao weinig subtiele commentaar te geven op alle religieuze wackos en andere terroristen die er op onze planeet rondlopen. Hierin mocht ie toch nog een tikkeltje verder gaan, want verder dan een simpele uitvergrote superheldenmetafoor komt het vooralsnog niet. Het enige dat stoort aan de comic is die Infinity Corporation, zeker wanneer je weet dat ze ook met bepaalde “stenen” lijken te werken. Infinity Stones, dus. Dan had een andere naam toch nog iets gepaster geweest…

De powertrip van Bryan Hitch op ‘s werelds grootste superheldenteam pikt opnieuw wat vaart op en dat is mooi. Hopelijk kan Hitch dit behouden (en zijn deadlines naleven)…

JLA #6 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.