Random Article


Brian Michael Bendis belooft dat Scarlet wordt hervat

 

Posted 22/12/2015 by

Brian Michael Bendis en Alex Maleev zijn een van de duo’s wiens naam is verbonden aan comics van diverse pluimage. Hun Daredevil-run voor Marvel behoort bijvoorbeeld tot een van de betere versies van deze comic uit de jaren 00. Daar staat dan weer een Moon Knightrun tegenover welke niet al te goed uit de verf kwam.

In 2010 verbaasden ze vriend en vijand met een eigen creator-owned comic bij Icon Comics getiteld Scarlet. Het hoofdpersonage is Scarlet Rue. Ze woont in Portland, niet toevallig de thuisbasis van Bendis, en besluit daar dat genoeg ook genoeg is. Ze bindt de strijd aan met de corruptie in de stad en start terloops een Amerikaanse revolutie.

Het was een poging van Bendis en Maleev om iets actueels te maken en de maatschappij besloot hen te helpen want in 2011 braken er wereldwijd demonstraties uit en zag de Occupy-beweging het levenslicht. Dit intimideerde beide heren waardoor er wat vertragingen optraden. Want hoe verwerk je dit in je lopende comic? En helaas kwamen er ook nog eens andere klussen tussendoor die Bendis en Maleev sneller wat geld opleverden. Tel daarbij op dat het voor de tekenaar ook nog eens een hele klus is om alles te tekenen, omdat een zekere mate van realisme vereist is en de man werkt met modellen met een volle agenda. Dan begrijp je wel waarom er sinds 2013 geen nieuwe Scarlet-issue meer is verschenen.

Bendis en Maleev zouden samen gaan werken aan Marvel’s International Iron Man. Maar beide heren waren het er over eens dat ze niet met goed fatsoen aan een ander project konden beginnen zonder in ieder geval de tweede arc af te maken. Issue 8 en 9 zijn afgerond en wanneer het 10de deel klaar is dan zullen beide heren deze comic weer aanbieden in de Previews en weten we eindelijk hoe het Scarlet verder zal vergaan.

scarlet-pagina

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.