Random Article


All-New Marvel (Week 10-11) – Scarlet Witch, Squadron Supreme, Starbrand/Nightmask, Weirdworld en Gwenpool Holiday Special

 

Posted 17/12/2015 by

De Secret Wars zijn nog niet deftig afgelopen, of Marvel komt al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Weken 10 en 11 blijven vrij rustig met niet echt grote kleppers, maar hoe zit het met de kwaliteit van de titels? Lees zeker ook onze reviews van de voorgaande weken!

ALL-NEW MARVEL WEEK 1

ALL-NEW MARVEL WEEK 2

ALL-NEW MARVEL WEEK 3

ALL-NEW MARVEL WEEK 4-5

ALL-NEW MARVEL WEEK 6

ALL-NEW MARVEL WEEK 7

ALL-NEW MARVEL WEEK 8-9

 

marvelgwenpoolGWENPOOL HOLIDAY SPECIAL #1

 • Schrijvers: Charles Soule, Gerry Duggan, e.a.
 • Artiesten: Juan Gedeon, Danilo S. Beyruth, Gurihiru, e.a.
 • Prijs: $5.99

The She-Hulk party don’t stop

De nieuwste Marvel Holiday Special wordt overgenomen door Gwenpool, slechts weken na haar eerste optreden in Howard the Duck. Verschillende schrijvers en artiesten brengen enkele in elkaar stromende kortverhalen rond She-Hulk (dewelke in feite wel het hoofdpersonage is van de comic), Hawkeye en Deadpool, Ms. Marvel en natuurlijk Gwenpool zelf. De verhalen komen samen op een kerstfeestje waar tal van bekende Marvel-gezichten aanwezig zijn. Als je Spider-Man’s tante May nog nooit hebt zien dansen met Howard the Duck, dan is dit je kans.

Marvel levert een amusante comic om in de kerstsfeer te komen en de verschillende schrijf- en tekenstijlen storen nauwelijks. Holiday Specials zijn niet voor iedereen, maar zelfs superhelden hebben wat downtime nodig… 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelscarletwitch1SCARLET WITCH #1

 • Schrijver: James Robinson
 • Artiest: Vanessa R. Del Rey
 • Prijs: $3.99

Thou shalt not suffer a witch to live

Wanda Maximoff, aka de Scarlet Witch, heeft de afgelopen 15 jaar heel wat teweeggebracht in het Marvel-universum. Ze heeft enkele minireeksen achter de rug, maar verkrijgt nu haar eerste ongoing soloserie waarin ze samen met het spook van haar mentor Agatha Harkness naar Manhattan trekt en even de behoefte heeft om geen deel uit te maken van een team Avengers of mutanten.

In feite wordt Scarlet Witch nu Marvel’s versie van DC’s John Constantine. Wanneer er misdaden gebeuren met sporen van magie of hekserij, dan bel je haar. Zeer origineel is het niet en we hebben er niet echt vertrouwen in dat de reeks lang zal blijven duren. Ook de gritty tekeningen van Del Rey zijn lang niet voor iedereen weggelegd. Veruit één van de mindere Avengers-soloreeksen. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marvelsquadronSQUADRON SUPREME #1

 • Schrijver: James Robinson
 • Artiesten: Leonard Kirk, Paul Neary
 • Prijs: $3.99

I have to save my city!

Het Squadron Supreme is traditioneel gezien Marvel’s hommage aan DC’s Justice League. Elk lid van deze nieuwe incarnatie heeft tijdens de laatste Secret Wars zijn/haar thuisrealiteit verloren. We zien o.a. de Nighthawk (Batman) uit Supreme Power zij aan zij met de Blur (Flash) uit het New Universe en de Hyperion (Superman) uit de recentste Avengers-reeks. James Robinson opent de comic met een handig overzicht van de leden en de realiteit waar ze van afkomstig zijn.

De reden dat hun thuiswerelden weg zijn lijkt prins Namor van Atlantis. Het Squadron houdt er een meer proactieve, hardhandige superheldenaanpak dan de Justice League of de Avengers en dat is hier niet anders. Ze vallen Namor en Atlantis aan en maken hun intenties duidelijk aan de wereld met enorm zware gevolgen. Het doet wat terugdenken aan The Authority of de invloedrijke Squadron Supreme-minireeks uit de jaren 80, maar dan in het nieuwe Marvel-universum waar er ook nog verschillende Avengers-teams zijn en de status quo traditioneel weinig verandert. Benieuwd hoe het zal aflopen nu het Squadron Supreme aanwezig is. Een knallende opener die meteen laat smachten naar meer. Veruit de beste Marvel-comic van de week. 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

marvelstarbrandSTARBRAND AND NIGHTMASK #1

 • Schrijver: Greg Weisman
 • Artiesten: Domo Stanton
 • Prijs: $3.99

I told you college was a bad idea!

Star Brand en Nightmask zijn twee concepten uit Marvel’s New Universe dewelke Jonathan Hickman herintroduceerde in zijn Avengers-run. De nieuwe Starbrand is de jonge universiteitsstudent Kevin Connor, de nieuwe Nightmask is Adam Blackveil, een humanoïde gecreëerd door de buitenaardse Ex Nihilo. Beide bezitten krachten van kosmische proportie.

In tegenstelling tot hun nogal donkere rollen in de Avengers-reeksen, krijgen Starbrand en Nightmask een luchtige nieuwe reeks in All-New Marvel waar ze alle twee naar de universiteit gaan. Met leuke cameo’s van Sunspot, Squirrel Girl en machtige villains Graviton en Nitro lijkt dit best wel een leuke buddy team-upreeks te worden. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelweirdworldWEIRDWORLD #1

 • Schrijver: Sam Humphries
 • Artiest: Mike Del Mundo
 • Prijs: $3.99

Art thou… a wizard?

Nadat Jason Aaron Weirdworld terugbracht in een Secret Wars-miniserie met de barbaarse Arkon, gaat schrijver Sam Humphries een andere richting uit door een gewoon tienermeisje – Becca Rodriguez – in deze vreemde wereld vol magie en fantasie te droppen. De reeks wordt, net zoals de vorige, nog steeds getekend door Mike Del Mundo, wiens schilderachtige stijl zich perfect leent tot de vreemdheid van deze sword & sorcery plek.

Del Mundo is het verkooppunt van deze eerste issue, want over deze versie van Weirdworld komen we nog niet veel te weten. Ook Becca lijkt een zeer generisch personage te zijn, zoals Marvel dertien tieners in een dozijn heeft. Een zeer teleurstellend begin. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

In het nieuwe jaar zijn we er weer met o.a. A-Force, Rocket Raccoon & Groot, Spider-Man/Deadpool, Uncanny X-Men & Patsy Walker, aka Hellcat!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.