Random Article


Review: Red One Volume 1 – Welcome to America

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $16.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een amusant, prettig getekend verhaal.

Op zijn slechtst


De clichés over Amerika zijn afgezaagd.


De Russen sturen een geheime agente naar de VS om daar de harten van de Amerikanen te stelen als de superheldin Red One. We bespreken het eerste volume…

Posted 14/12/2015 by

 
Full Article
 
 

There is only one way, dearest Vera, to fight propaganda…Create different propaganda.

Terry en Rachel Dodson kennen de meeste mensen van hun werk op reeksen als Uncanny X-Men en Harley Quinn. Wat niet veel mensen weten is dat ze graag een uitstapje mogen maken naar de Europese markt. We bespraken al eens eerder het album Muse en daar komt nu Red One bij. Red One is een serie die het koppel samen maakt met de Franse schrijver Xavier Dorison (Long John Silver, Sanctum).

Het jaar is 1977 en de Koude Oorlog is op een hoogtepunt. Amerika wordt geteisterd door een mysterieus figuur genaamd de Carpenter. Deze gemaskerde creep vermoordt mensen wiens moraal hem tegenstaat. Het is koren op de molen van een invloedrijke predikante wiens invloed in Amerika zienderogen toeneemt. Deze berichten sijpelen door naar de Sovjet-Unie waar een plan wordt geboren. Ze hebben er geen belang bij om deze vrouw aan de macht te laten komen omdat ze een anti-communistische hardliner is. Daarom sturen ze een eigen heldin naar de VS in de vorm van de sportieve en verleidelijke Vera Yelnikov. Ze moet daar de identiteit aannemen van de heldin Red One om zo de harten van de Amerikanen te stelen. Het spreekt voor zich dat het leven in Amerika een grote cultuurschok zal zijn voor Vera. En dat levert natuurlijk de nodige hilarische situaties op…

Het tekenwerk is van Terry en Rachel Dodson. De vrouwen zijn weer even sierlijk als altijd. Wat dat betreft leveren zij de kwaliteit die je van ze mag verwachten. De Dodsons lijken ook hun pagina’s anders in te delen dan wanneer ze werken voor de grote twee. Met name de scène waarin de villain van dit verhaal opduikt en het stuk waarin Vera het verhaal inspringt lezen als een zonnetje. Tegelijkertijd zal er voor sommige mensen ook een lichte teleurstelling zijn wanneer ze ontdekken dat deze comic geen cheesecake bevat. De cover suggereert dat nog, maar veel spannender dan dit wordt het niet. Het idee achter de comic is wel aardig omdat de Sovjets nu eens worden neergezet als helden. Al is het jammer dat de makers iets teveel uitgaan van de clichés wanneer het op de Verenigde Staten aankomt. Dat geneuzel over preutse rednecks kennen we nu wel.

Wat overblijft is een alleraardigste kruising tussen een thriller en een soort satire op de jaren zeventig. Als je van dat sfeertje houdt en bereid bent om het moraliserende Europese vingertje te negeren dan is dit een prima aankoop. Overigens wordt deze comic door uitgeverij Daedalus in het Nederlands uitgegeven en heet het daar Red Skin.

RED ONE : Welcome to America bij Archonia.com

 RedOne-01-Preview-page1-0724eRedOne-01-Preview-page2-07875

RedOne-01-Preview-page3-5d896RedOne-01-Preview-page4-4fd39

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.