Random Article


ROM The Space Knight keert terug in mei 2016

 

Posted 11/12/2015 by

Rom-00-cover decChris Ryall is de editor-in-chiefvan IDW Publishing en mag ook nog weleens een comic schrijven. Wie hem volgt op sociale media weet dat de man een vreselijke ROM-fanboy is. Sinds de San Diego Comic-Con weten we dat IDW de licentie verkregen heeft van Hasbro om nieuwe ROM: The Space Knight- comics uit te geven.

ROM begon zijn leven als een actiefiguur uit de fabriek van Parker Brothers (nu onderdeel van Hasbro), ook wel bekend van hun bordspellen. Als promotie leek het ze wel aardig wanneer Marvel Comics een reeks zou starten rondom dit poppetje. Marvel hapte toe en publiceerde een reeks getiteld ROM The Space Knight waarin ze de figuur een achtergrondverhaal gaven en lieten meespelen in het Marvel-universum. De comic zou van 1979 tot 1986 lopen waarmee het langer mee ging dan het ROM-speelgoed (dat was immers vrij snel uit de handel).

Nu zal Ryall dus samen met Christos Cage (Buffy the Vampire Slayer, The Amazing Spider-Man) en tekenaar David Messina (Angel) een nieuwe reeks opstarten die vanaf mei 2016 zal verschijnen. De #0 issue zal gratis worden weggegeven tijdens de Free Comic Book Day van 2016.

Toch mikt IDW met deze naam op een ouder publiek dat nostalgische gevoelens zal hebben bij deze titel. Chris Ryall sluit ook herdrukken van het klassieke Marvel-materiaal niet uit…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.