Random Article


Review: Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Batman en de Turtles in één comic!

Op zijn slechtst


Voornamelijk opzet. Heeft alles in huis om een vrij typische cross-over te worden


Het moest er ooit eens van komen. Twee iconen uit de comicbookwereld komen bij elkaar in het eerste deel van Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles. Pizza time in Gotham City y’all…

Posted 09/12/2015 by

 
Full Article
 
 

Turtles…

Eindelijk is ie er dan. Het eerste deel van de langverwachte cross-over tussen Batman en de Teenage Mutant Ninja Turtles. De zesdelige miniserie van DC Comics en IDW Publishing wordt gemaakt door Batman– en Batman Eternal-schrijver James Tynion IV en artiest Freddie Williams II (Robin, The Flash).

Wanneer enkele labo’s in Gotham City worden aangevallen door een mysterieuze groep gemaskerde ninja’s en er geruchten zijn van reusachtige schildpadachtige mutanten in de riolen, trekt Batman op onderzoek uit. Dit brengt hem al snel op het spoor van de Foot Clan en de Shredder, terwijl de Turtles in de riolen een onaangename ontmoeting hebben met Batman-schurk Killer Croc…

batmantmntmobile

Batman/TMNT zal zes delen tellen, dus de makers nemen hun tijd om het verhaal te vertellen. Veel meer dan wat opzet krijgen we hier niet en de uiteindelijke eerste ontmoeting tussen de Dark Knight en de Heroes in a Half-Shell wordt opgespaard tot de laatste pagina. Het is duidelijk dat het de Turtles zijn die – net zoals hun vorige cross-over met de Ghostbusters – opnieuw naar een andere dimensie zijn gereisd en dus de “indringers” zijn in Gotham City.

James Tynion IV zorgt voor enkele leuke karaktermomenten en is thuis in zowel de wereld van de Dark Knight als de Turtles. Het tekenwerk van Williams zal echter niet voor iedereen weggelegd zijn. Het is vrij cartoonesk en quirky bij momenten, overdreven 90s in andere, maar toch past het bij de algemene sfeer van de comic. Denk een flashy make-over van de quirky neo-noir stijl uit de vroege TMNT-comics van Kevin Eastman en Peter Laird.

 

Batman/TMNT heeft alles in zich om een vrij typische, voorspelbare cross-over te worden waarin de helden elkaar eerst bevechten alvorens een grotere dreiging samen uit te schakelen, maar dat geeft niet. Twee iconen van de Amerikaanse comicbookwereld zijn eindelijk samen te zien in één verhaal. Wanneer je weet hoeveel cross-overs zowel Batman als de Turtles al achter de rug hebben, weet je het dat het verdorie tijd ging worden…

Batman/TMNT #1 van 6 bij Archonia.com

Alles over Batman lees je in START TO READ: Batman

Alles over de TMNT lees je in START TO READ: Teenage Mutant Ninja Turtles

batmantmnt2batmantmnt3

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.