Random Article


Review: Replica #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Geen advertenties! Een issue die van cover tot cover is gevuld met comicbookwerk.

Op zijn slechtst


De wereld wordt gecreëerd, maar de personages komen nog niet uit de verf.


We bespreken Replica, de eerste titel van de nieuwe uitgever Aftershock Comics. Een agent wil zichzelf klonen. Helaas gaat er iets mis…

Posted 04/12/2015 by

 
Full Article
 
 

I’m afraid there’s been a slight technical issue.

Het hele idee achter Replica wordt weggegeven op de cover. We zien een gekweld kijkende man terwijl enkele aliens en robots aangeven dat hij toch echt de nummer 1 is. Deze man is inspecteur Trevor, werkzaam op The Transfer, een plek waar zo’n miljoen rassen samenkomen op een planeetachtige constructie. Trevor handhaaft de orde op het deel waar de wetten van de Aarde werkzaam zijn. Trevor’s mede-agenten zijn aliens die niets begrepen hebben van menselijke wetten, waardoor er nog weleens wat misgaat. Zijn partner Vorgas spant hierin de kroon. Na een onaangenaam voorval is het genoeg geweest. Trevor laat zichzelf klonen zodat hij voortaan met een competente agent kan samenwerken. Natuurlijk gaat er wat fout waardoor Trevor nu zijn eigen korps kan vormen. En daarmee hebben we de hoofdmoot van deze eerste issue wel te pakken…

Het verhaal blijft nog te veel in het midden hangen. De cover en het idee achter deze eerste issue beloven komedie, maar er valt nog niet echt iets te lachen. Paul Jenkins (Spawn, Hellblazer), schrijver en schepper van dit alles, valt in een valkuil, net als menig sciencefictionschrijver voor hem. Hij bouwt te nadrukkelijk aan een wereld, waardoor de personages achterop blijven. Dat verklaart ook waarom het verhaal nog niet echt op gang komt en het bij vage beloftes blijft wat de komische zaken betreft. Het tekenwerk van Andy Clarke (Sinister Dexter, Aquaman) mag er zijn. Zijn tekenwerk oogt vrij realistisch, ook al zijn er wel wat cartooneskere invloeden à la Dave Cooper in zijn stijl te herkennen. Het werk wordt trouwens mooi aangevuld door de inkleurder.

Replica is dus de eerste gepubliceerde comic van de nieuwe uitgever Aftershock Comics. Er vallen drie dingen op. Het papier van deze issue is, vergeleken met dat van bijvoorbeeld Marvel en Image, redelijk stevig.  De comic is vrij dik, er staan geen advertenties in deze issue én de letteraar krijgt een vermelding op de cover.

Met de productiewaarden is er niets mis. Het verhaal springt er weliswaar nog niet uit, maar de komende weken zullen we op Brainfreeze meer Aftershock-titels bespreken. Voor een eerste titel is het niet slecht. Hopelijk is de conclusie aan het einde van de maand dat er weer een nieuwe ster aan het comicbookfirmament is bijgekomen,.

 Replica #1 bij Archonia.com

replica 1 1replica 1 2

replica 1 3replica 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.