Random Article


Paul Dini schrijft het persoonlijke Dark Night: A True Batman Story voor Vertigo Comics

 


Posted 01/12/2015 by

darknighttruestoryPaul Dini is een hedendaagse DC Comics– en animatielegende. De man schreef mee aan Batman: The Animated Series en de Batman: Arkham-videogames, creëerde mee Harley Quinn en schreef een hoop comics voor DC, waaronder de graphic novels in de The World’s Greatest Super-Heroes-collectie, Gotham City Sirens en Detective Comics. In juni 2016 zal hij voor Vertigo Comics een wel zeer persoonlijke Batman graphic novel schrijven, getiteld Dark Night: A True Batman Story. Tekenaar van dienst wordt Eduardo Risso (100 Bullets).

Gelijkaardig aan de Vertigo-graphic novel It’s a Bird (2004), wordt Dark Night: A True Batman Story een autobiografisch boek, waarin fictieve DC-personages een bijrol spelen. Dini keert hierin terug naar 1993, toen hij het slachtoffer was van een gewelddadige overval die hem in het ziekenhuis deed belanden. Het was een dieptepunt in Dini’s leven en hij kon toen wel een held gebruiken. Hij schrijft nu dit trauma van zich af door personages als Batman, The Joker en Harley Quinn “in zijn oor te doen fluisteren” wanneer hij aan het herstellen is van zijn letsels.

“Ik zeg niet dat ik constant met cartoonpersonages praat,” aldus Dini, “maar ze voelen wel heel echt voor me aan, op een niet krankzinnige manier welteverstaan.”

Dark Night: A True Batman Story ligt in juni 2016 in de winkelrekken via Vertigo Comics.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.