Random Article


Review: AKA Jessica Jones: Alias, Vol. 3 – The Underneath

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Alias #10, 16-21
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


J. Jonah Jameson is om te gillen!

Op zijn slechtst


Het is lichtjes gedateerd.


Jessica Jones gaat op zoek naar het pleegkind van J. Jonah Jameson. Deze wordt geëxploiteerd door een zware jongen en dat haalt een oud paars trauma bij Jessica naar boven in deze derde bundeling van AKA Jessica Jones: Alias…

Posted 27/11/2015 by

 
Full Article
 
 

Mattie Franklin. It’s hard to believe she’s a super hero. Goddamn, on my worst day  I never looked that bad.

Deze derde bundeling van Marvel‘s Alias is een van de vermakelijkste in de reeks. Het verhaal wordt nog steeds gedragen door de getormenteerde Jessica Jones. Ze wisselde haar superheldenkloffie in voor haar eigen detectivebureau genaamd Alias Investigations en ze krijgt nu de klus van haar leven. Haar pad kruist zich met dat van J. Jonah Jameson, de vermaarde uitgever van de The Daily Bugle. Hij wil van haar diensten gebruik maken om de geheime identiteit van Spider-Man te onthullen. Wat de Daily Globe met Daredevil deed moet The Bugle ook lukken.

De gesprekken tussen Jones, Jameson en natuurlijk de overige redactieleden van de Daily Bugle zijn opgetekend als een oral history. Uitgeschreven gesprekken met hier en daar een illustratie. Het lijkt veel tekst maar je snelt er als lezer zo doorheen. En het is bijzonder komisch, omdat Brian Michael Bendis de nukkige persoonlijkheid van Jameson in de vingers heeft. De man is een hork, maar wel een vermakelijke hork. De afloop van dit verhaal is voorspelbaar en een opwarmertje voor wat komen gaat.

jonah jameson alias 3

Jessica’s pad kruist wederom het pad van J. Jonah Jameson. La Jones treft in haar appartement een inbreekster aan in een Spider-Man-kostuum. Het is de jonge Spider-Woman die luistert naar de naam Mattie Franklin, een pleegkind van de familie Jameson. De ouwe brompot heeft geen zin om met Alias Investigations zaken te doen maar uiteindelijk kan hij niet anders dan toegeven dat Jones de ideale vrouw is om hem te helpen. Samen met Jessica Drew, de eerste Spider-Woman, duikt ze in het drugscircuit waar Mattie wordt geëxploiteerd door een zware jongen. Dat doet Jessica denken aan een traumatische gebeurtenis in haar verleden die ze met alle macht probeert te onderdrukken…Een trauma dat ook nog eens wordt opgerakeld door een ontmoeting met de helderziende Madame Web…

Met dit derde deel kun je de conclusie trekken dat het hele ensemble van Bendis, Michael Gaydos en consorten loopt als een geoliede machine. Er wordt uitstekend gebruik gemaakt van meerdere tekenaars waardoor er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen enkele scènes in het verhaal.

Dit derde deel is duidelijk wat lichter van toon dan zijn voorgangers. Het is niet alleen kommer en kwel voor Jessica, er mag deze keer ook worden gelachen. En Jessica is zowaar in staat om zich in te leven in een ander. In de vorige delen was ze hoofdgast op haar eigen pity party. De wisselwerking tussen Alias en de Daredevil-reeks is wederom aanwezig. Het is overigens niet nodig om op de hoogte te zijn van zijn capriolen, maar wanneer je geld over hebt zouden we zeker adviseren om de run van Bendis op Daredevil mee te pikken. De finale komt in het volgende deel…

Alias Vol. 3 bij Archonia.com

alias vol 3 1alias vol 3 2

alias vol 3 3alias vol 3 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.