Random Article


De Negen Levens van Marvel’s Hellcat

 

Posted 21/11/2015 by

patsy walker cover fortiesMarvel kondigde een nieuwe serie aan rondom Patsy Walker, AKA Hellcat. Laat dat toevallig ook nog eens de titel van de serie zijn. In deze comic komt Patsy Walker in New York terecht waar ze erachter komt dat het leven in de grote stad zo zijn eigen problemen heeft. De makers van dit alles zijn Brittney Williams (Lumberjanes) en Kate Lean (Bravest Warriors). Beide dames werkten al eerder voor Marvel samen aan Secret Wars Too. Het is een mooie timing, vermits het personage nu ook in live-action opduikt in Marvel’s recente Jessica Jones-serie op Netflix.

Het meest wonderbaarlijke aan dit idee is dat Patsy Walker wordt afgestoft voor een comic waarbij de nadruk vooral zal liggen op de vrouwelijke lezer. Het is een tijdje geleden dat La Walker weer in deze rol werd geplaatst. Wat niet veel mensen weten, is dat Patsy Walker een van de oudste personages is bij Marvel Comics. Ze zag het levenslicht al in 1944 in Miss America #2 en zou allerlei avonturen beleven in eigen comics als Patsy Walker, Patsy and Hedy, Patsy and her Pals en meer van dat soort titels. De comics waren meestal gericht op jonge meisjes, maar rond 1967 was haar imposante carrière voorlopig ten einde. Toch was dat niet het einde van Patsy Walker.

avengers hellcat

In 1976 dook ze spontaan op in The Avengers als de superheldin Hellcat. Als iemand zonder (op dat moment) noemenswaardige krachten had ze niet veel te zoeken in dat team. Uiteindelijk zou ze een jaar later definitief onderdak vinden bij The Defenders waar ze uitgroeide tot een vaste waarde.

hellcat defenders

Schrijver J.M. DeMatteis zou Patsy een geliefde geven dewelke haar in de ellende zou storten. Patsy Walker verliest haar hart aan Daimon Hellstrom, The Son of Satan. Nadat de Defenders-comic werd stopgezet zou Hellcat nog even meedoen met de West Coast Avengers en enkele gastoptredens hebben in series als Marvel Fanfare en zelfs The Silver Surfer.

patsy walker in hell

In de jaren negentig werd ze pas echt door de mangel gehaald in de soloserie van Daimon getiteld Hellstorm. De duivelse kant van Daimon Hellstrom krijgt de overhand waardoor hij zijn lieftallige echtgenote tot waanzin drijft en vervolgens lijdzaam toekijkt hoe ze uiteindelijk zelfmoord pleegt om vervolgens letterlijk  te branden naar de hel.

thunderbolts hellcathellcat avengers annual 2000

Uiteindelijk krijgt Hellstrom berouw en in de annuals van The Thunderbolts en The Avengers van het jaar 2000 wordt Patsy Walker uit de hel bevrijd door Hawkeye. Daarna krijgt ze nog even de gelegenheid om de superheldin uit te hangen en wordt ze zelfs herenigd met haar vrienden van de Defenders.

hellcat defenders vol 2

Helaas kan dit niet al te lang duren, omdat de serie na een kleine twee jaar weer wordt stopgezet. Er volgen nog wat optredens in soloseries en bij de Avengers. Wat nu? Nu is de cirkel rond en is ze weer een roodharig leeghoofd dat mag proberen om het gat op te vullen dat de She-Hulkserie heeft achtergelaten.

Patsy Walker, AKA Hellcat #1 ligt in december in de winkel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.