Random Article


Review: Batman – Europa #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Eindelijk! Verandering van setting.

Op zijn slechtst


Wisselwerking tussen Camuncoli en Lee werkt niet altijd even goed. Vrij cliché opzet.


11 jaar nadat de serie voor het eerst werd aangekondigd, gaat DC Comics eindelijk van start met Batman: Europa, waarin de Dark Knight en The Joker gedwongen worden om samen een Eurotrip te maken…

Posted 19/11/2015 by

 
Full Article
 
 

Auf wiedersehen, Lemmy

11 jaar nadat de serie voor het eerst werd aangekondigd, ligt eindelijk het eerste deel van Batman: Europa in de winkelrekken. De vierdelige miniserie zou normaal gesproken gemaakt worden door DC Comics-supersterren Brian Azzarello (Batman: Noel, The Dark Knight III) en Jim Lee (Batman: Hush, Justice League), maar na de vele vertragingen werd het duidelijk dat deze heren hulp nodig hadden. Deze Batman: Europa #1 is dan ook evengoed het kindje van schrijver Matteo Casali en artiest Giuseppe Camuncoli.

De opzet van de miniserie is simpel. Batman wordt geïnfecteerd met een dodelijk virus. Hetzelfde gebeurt met zijn aartsvijand The Joker. In hun zoektocht naar een geneesmiddel, komen beide heren terecht in Berlijn, waar ze tot het besef komen dat ze noodgedwongen moeten samenwerken om in leven te blijven…

batmaneuropa

Deze eerste issue (van vier) biedt voornamelijk een opzet voor wat komen zal. Criminelen zijn misschien overal een “superstitious, cowardly lot”, maar het is leuk om Batman eens in een andere setting te zien dan Gotham. Zeker wanneer het gaat om een prachtstad als Berlijn. Wat hier ook bij helpt is de wisselwerking tussen Camuncoli (lay-outs) en Jim Lee (afwerking). Hoewel de stijl van Lee duidelijk merkbaar is, oogt de comic heel anders – en, jawel, “meer Europeaans” – dan pakweg een Batman: Hush. Of de combinatie Camuncoli/Lee beter is dan deze van Jim Lee en Scott Williams, dat laten we echter in het midden. De achtergronden zijn herkenbaar, maar aan de gezichten van de personages is soms nog wat werk. Meer dan een extra incentive om het eerste deel op te pikken is Lee overigens ook niet, want met de komende drie issues zal hij niets meer te maken hebben.

Het eerste deel intrigeert alvast, ondanks de cliché opzet, maar Batman: Europa lijdt toch een beetje onder het “we hebben er zo lang op moeten wachten, is het dat dan?”-syndroom. Het belooft een leuk verhaaltje te worden, maar het is duidelijk nog steeds wat gehaast en heeft nog niet de makings van een echte klassieker.

Batman Europa #1 bij Archonia.com

batmaneuropapreview

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.