Random Article


Frank Miller zal Batman: The Dark Knight IV schrijven voor DC Comics

 

Posted 18/11/2015 by

Volgende week verschijnt het eerste deel van The Dark Knight III: The Master Race bij DC Comics, het vermeende sluitstuk van Frank Millers Batman: The Dark Knight-saga die in 1986 begon met The Dark Knight Returns en in het begin van de 21ste eeuw verder liep met The Dark Knight Strikes Again. Miller helpt mee aan de derde Dark Knight-miniserie, maar het zal Brian Azzarello zijn die het verhaal schrijft met tekenwerk van Andy Kubert en Klaus Janson.

In een recent interview liet Frank Miller echter weten dat hij ook zelf aan een vierde Dark Knight-miniserie wil beginnen. Deze volgt dan rechtstreeks op The Dark Knight III en zal pas van start gaan nadat Frank Miller DKIII volledig gelezen heeft. In ander Miller/Batman-nieuws liet de schrijver/artiest ook weten een serie rond Carrie Kelley, de vrouwelijke Robin en latere Catgirl die in The Dark Knight Returns haar debuut maakte, te willen maken. Dit zou dan, in tegenstelling tot de Dark Knight-reeksen, een all-ages titel worden waarin Carrie Nancy Drew-gewijs detectivezaken zou oplossen.

The Dark Knight III: The Master Race telt acht delen en gaat vanaf volgende week van start. Ook komt er een one-shot prequel op The Dark Knight Returns (en dient die andere prequel, All-Star Batman & Robin, nog steeds afgewerkt te worden). Nu Miller echter aan Dark Knight IV denkt lijken we nog lang niet van zijn toekomstige, oudere “goddamn” Batman af te zijn…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.