Random Article


All-New Marvel (Week 6) – All-Different Avengers, Ultimates, Wolverine, Hawkeye, Carnage, Illuminati en Web Warriors!

 


Posted 13/11/2015 by

allnewavengers

De Secret Wars zijn nog niet deftig afgelopen, of Marvel komt al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Week zes ziet heel wat grote en minder grote kleppers verschijnen, waaronder de langverwachte All-New All-Different Avengers, maar hoe zit het met de kwaliteit van de titels? Lees zeker ook onze reviews van de voorgaande weken!

ALL-NEW MARVEL WEEK 1

ALL-NEW MARVEL WEEK 2

ALL-NEW MARVEL WEEK 3

ALL-NEW MARVEL WEEK 4-5

 

marvelavengersALL-NEW, ALL-DIFFERENT AVENGERS #1

 • Schrijver: Mark Waid
 • Artiesten: Adam Kubert, Mahmud A. Asrar
 • Prijs: $4.99

You’re a jerk!

Mark Waid, de legendarische superheldenschrijver die onlangs succesvol Daredevil van een heuse revamp voorzag in Marvel NOW!, doet nu hetzelfde voor Earth’s Mightiest Heroes. In typische Avengers-traditie, komt er een nieuw team toevallig samen om een dreiging te bevechten die te groot is voor één superheld.

Er zijn verschillende Avengers-achtige teams in het nieuwe Marvel-universum, maar geen échte Avengers meer. Sam Wilson, de nieuwe Captain America, en Tony Stark/Iron Man ontmoeten elkaar toevallig, terwijl Spider-Man Miles Morales kennis maakt met Warbringer van de Chitauri. In een back-upverhaal zien we dan weer een schattige ontmoeting tussen de jonge superhelden Nova (Sam Alexander) en Ms. Marvel (Kamala Kahn).

Het is duidelijk dat Waid voor de trade schrijft. Nog niet elk lid van het team wordt voorgesteld in dit eerste deel en het belooft een samenkomst van lange adem te worden. Er is niets origineels aan en de villain stelt niet zo heel veel voor, maar de karakterisaties en interacties tussen leden zijn spot-on. Adam Kubert hoeft niets meer te bewijzen als tekenaar  van blockbustercomics en de luchtigere tekenstijl van Asrar past bij de luchtigere back-up. Kortom, een leuk begin, dat enorm hard doet terugdenken aan het eerste deel van New Avengers 10 jaar geleden. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelhawkeye1ALL-NEW HAWKEYE #1

 • Schrijver: Jeff Lemire
 • Artiest: Ramon K. Perez
 • Prijs: $3.99

The other Hawkeye already took them out

Clint Barton en Kate Bishop zijn beiden Hawkeye. Ze zijn een team, althans, dat waren ze. De laatste tijd botert het minder goed tussen de twee. In dit nieuwe begin voor de Avenging Archer(s) zien we Clint en Kate uit elkaar groeien in het heden, terwijl ze 20 jaar in de toekomst een fout dienen recht te zetten.

Een intrigerende opzet en een leuke villain. De twee tijdsperiodes werken goed (zelfs al ziet de oudere Hawkeye er iets té Green Arrow uit). Net zoals bij o.a. Ant-Man, Spider-Gwen en Howard the Duck voelt deze All-New Hawkeye #1 aan als deel 6. De reeks kreeg immers eerder dit jaar al een nieuw begin met hetzelfde creatieve team, dus we raden alweer aan de eerste trade te lezen vooraleer je hieraan begint. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marvelallnewwolverineALL-NEW WOLVERINE #1

 • Schrijver: Tom Taylor
 • Artiest: David Lopez, David Navarrot
 • Prijs: $3.99

You’re the best there is at what you do

Wolverine is dood, maar Laura Kinney – de voormalige X-23 en vrouwelijke kloon van Logan – neemt zijn plaats in. In dit eerste deel rekent ze samen met Angel van de X-Men af met een terroriste in Parijs. De mysterieuze figuur heeft echter zeer diepe banden tot haar verleden…

All-New Wolverine #1 is een all-out action issue die ons voorstelt tot de nieuwe, vrouwelijke Wolverine. Laura’s “droom” heeft een leuke cameo van de échte Wolverine, terwijl ook haar relatie met Angel enorm leuk geschreven is. In feite een vrij ideale opener en een intrigerende opzet. Hier willen we meer van lezen… 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

marvelcarnageCARNAGE #1

 • Schrijver: Gerry Conway
 • Artiest: Mike Perkins
 • Prijs: $3.99

You think I’m stupid sweetcakes?

Cletus Kasady, drager van de symbiont Carnage, is zo ongeveer Marvel’s gevaarlijkste seriemoordenaar. Hij krijgt opnieuw een eigen soloserie waarin hij zijn lusten kan botvieren. Deze keer wordt er een militaire eenheid opgericht om Carnage te vangen. Tot de eenheid behoren klinkende namen als Eddie Brock, de eerste drager van Carnage’s “vader” Venom, en ex-astronaut John Jameson. Carnage trapt in de val, maar uiteraard loopt alles niet zoals gepland…

Een leuke opzet, al merk je dat Gerry Conway nog wat moeite heeft met moderne schrijftechnieken. Zo zijn er enkele pagina’s waar personages heel wat expositie onderling moeten uitleggen. Los daarvan, leuke openingsissue. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelilluminatiILLUMINATI #1

 • Schrijver: Joshua Williamson
 • Artiesten: Shawn Crystal
 • Prijs: $3.99

Bad guys are winning every day. Why not us?

Marvel’s Illuminati bestond oorspronkelijk uit een team superhelden die zichzelf zo slim vonden dat ze de wereld rondom hen begonnen te manipuleren. Het werkte niet even goed en Iron Man, Reed Richards, Namor, Dr. Strange en co zagen zichzelf meermaals balanceren op de dunne lijn tussen held en schurk. Deze nieuwe Illuminati – onder leiding van The Hood – hebben daar geen problemen mee. Dit nieuwe team bestaat immers volledig uit villains.

De grote focus van dit eerste deel is Titania. Nu haar man, de Absorbing Man, in de gevangenis zit, dient ze een gewone job te zoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na wat conflictjes met She-Hulk, Luke Cage en Iron Fist nodigt The Hood haar uit om tot zijn nieuwe Illuminati toe te treden. De eerste missie: het plunderen van de wapenkamer van Asgard…

De cartooneske tekeningen van Shawn Crystal zijn niet voor iedereen weggelegd, maar deze issue is verder een perfecte opener. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelultimatesTHE ULTIMATES #1

 • Schrijver: Al Ewing
 • Artiest: Kenneth Rocafort
 • Prijs: $3.99

This is super-science, colonel

The Ultimates waren de modernere, Ultimate Marvel-versie van de Avengers. Nu het Ultimate Marvel-universum niet langer bestaat, wordt de naam gebruikt voor de thematische opvolger tot New Avengers (en ook een beetje de laatste Mighty Avengers). Deze nieuwe Ultimates opereren eveneens uit de Triskelion, het S.H.I.E.L.D.-hoofdkwartier dat nu ook in het nieuwe Marvel-universum vertoeft, en bestaan uit enkele zware kleppers als Captain Marvel, Blue Marvel, Black Panther, America Chavez en Photon.

Deze Ultimates houden zich bezig met problemen van kosmische proporties, nog vooraleer ze een bedreiging vormen. Na wat interessante theorieën over de huidige staat van het Marvel-universum en de Marvel-continuïteit na Secret Wars, komt men tot de orde van de dag: een oplossing zoeken voor de wereldeneter Galactus

Ewing en Rocafort leveren een goeie openingsissue waarin we wat meer te weten komen over het post-Secret Wars Marvel-universum. Het doet allemaal wat denken aan DC-titels als Linear Men en Justice League United, of zelfs Marvel’s eigenste laatste volume van New Avengers, maar laten we hopen dat de personages primeren op de grote, kosmische concepten. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelwebwarriorsWEB WARRIORS #1

 • Schrijver: Mike Costa
 • Artiest: David Baldeon
 • Prijs: $4.99

Holy smokes! It’s a whole team of Spider-Men

In deze rechtstreekse opvolger tot Spider-Verse zien we hoe het enkele Spider-Mannen en -Vrouwen uit parallelle werelden vergaat. Spider-Gwen, Spider-Girl, Spider-Man Noir, Spider-Ham en co zijn nog steeds een team Spiders die verschillende werelden bezoeken en vrijwaren van het kwaad. Na een leuke trip tot de aarde van de Spider-Man-cartoon, wordt het tijd voor de échte dreiging: Electro...

Het Marvel-multiversum bestaat dus nog na Secret Wars, zoveel is zeker. Was je fan van Spider-Verse en kan je leuke knipoogjes naar de geschiedenis van Spider-Man in andere media wel smaken? Dan is deze titel iets voor jou. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

Volgende week zijn we er weer met o.a. The Mighty Thor, Ms. Marvel, Black Knight, Spider-Woman en Star-Lord!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.