Random Article


Review: Superman – American Alien #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Hartverwarmend. Passie van de schrijver voor het personage is merkbaar. Leuk geïllustreerd.

Op zijn slechtst


Niet bijster origineel. Soms wat overdreven emotionele expressies.


Chronicle- en American Ultra-scenarist Max Landis neemt een jonge man van staal onder handen in een eigenzinnige, maar hartverwarmende kijk op het leven van Clark Kent in DC’s Superman: American Alien…

Posted 11/11/2015 by

 
Full Article
 
 

I’m scared. I just want to be normal

Scenarist Max Landis, bekend van o.a. Chronicle en American Ultra, is al sinds kleins af fan van Superman. Na enkele kortfilmpjes, opiniestukken en een kortverhaal in de Adventures of Superman-anthologiereeks, krijgt hij van DC Comics de kans om een miniserie rond de man van staal. Superman: American Alien zal zeven delen tellen en zeven verschillende verhalen uit de jeugd van Clark Kent vertellen, vooraleer hij ‘s werelds eerste superheld werd. De issues beloven enorm te verschillen van toon en krijgen ook telkens een andere artiest.

In dit eerste deel, geïllustreerd door Nick Dragotta, krijgen we een hartverwarmend Smallville/Superman: For All Seasons-achtig verhaal waarin Clark voor het eerst leert vliegen. Dit gebeurt met enorm veel (van hoog) vallen en opstaan en het nodige drama. Een rode draad in deze jonge Superman-verhalen is dat Clark eruitziet als één van ons, maar het niet is. Hij is een buitenaards wezen en in zekere zin meer alleen dan wie ook op deze planeet, iets wat opnieuw wondermooi naar voren wordt gebracht in dit deel. Gelukkig zijn er dan ook Clark’s pleegouders Jonathan en Martha Kent die de ongewone situatie van Clark zo goed mogelijk trachten te begrijpen…

supermanal3

Erg veel gebeurt er niet in dit eerste deel, maar je merkt dat Landis vol liefde en passie het personage schrijft. De tekeningen van Dragotta passen zeer goed bij deze vroege, vrij onschuldige periode in Clark’s leven. Al heeft de artiest soms wel moeite met het illustreren van jonge gezichten. Vooral bij intense expressies durft hij weleens te overdrijven. Desalniettemin, gaat Superman: American Alien enorm goed  van start en belooft de serie nu al één van de meer interessantere en persoonlijke Superman-titels van de afgelopen jaren te worden.

Superman: American Alien #1 bij Archonia.com

supermanal1supermanal2

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.