Random Article


All-New Marvel (Week 4-5) – Deadpool, Extraordinary X-Men, Drax, Angela, Vision, Hercules, Nova en meer!

 


Posted 05/11/2015 by

marvelextraordinaryxmen

De Secret Wars zijn nog niet deftig afgelopen, of Marvel komt al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Weken vier en vijf zien heel wat grote en minder grote kleppers verschijnen, maar hoe zit het met de kwaliteit van de titels? Lees zeker ook onze reviews van de voorgaande weken!

ALL-NEW MARVEL WEEK 1

ALL-NEW MARVEL WEEK 2

ALL-NEW MARVEL WEEK 3

 

marvelangelaANGELA, QUEEN OF HEL #1

 • Schrijver: Marguerite Bennett
 • Artiesten: Kim Jacinto, Stephanie Hans
 • Prijs: $3.99

“I am in Hel”

Na een tijdje als Asgard’s Assassin te hebben rondgedwaald en een kort zijsprongetje als heksenjaagster tijdens Secret Wars, is Neil Gaimans hemelse demonenjaagster Angela de koningin van de hel (dat is dus Hel, de onderwereld van de Nine Worlds waar ook Asgard deel van uitmaakt). In dit eerste deel van Angela, Queen of Hel toont Marguerite Bennett samen met Kim Jacinto en Stephanie Hans hoe dat precies zo gekomen is. Een grote rol wordt weggelegd voor Sera, Angela’s beschermelinge en uiteindelijk geliefde.

Er wordt heel wat informatie op korte tijd gegeven, maar de comic mist gewoonweg interessante personages en ontwikkelingen. De terugkeer naar een 90s tekenstijl past wel bij een personage als Angela, maar het verhaal blijft enorm voorspelbaar. Angela en Sera overtuigen gewoonweg niet onder de pen van Bennett. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marveldeadpoolDEADPOOL #1

 • Schrijver: Gerry Duggan
 • Artiest: Mike Hawthorne
 • Prijs: $4.99

Because marketing and because I said so

In de acht maanden sinds Secret Wars is er heel wat veranderd voor Marvel’s Merc with a Mouth. Deadpool is – nu ook in de wereld van het Marvel-universum – werkelijk overal. Hij is de nieuwe geldschieter van de Avengers, één van de populairste gekostumeerde helden ter wereld en heeft zijn eigen nieuwe Heroes for Hire-team met een hoop bekende en mindere bekende interim-Deadpools.

Gerry Duggan en Mike Hawthorne brengen de typische humor van het afgelopen volume van Deadpool terug met zich mee. Dat betekent leuke Marvel-cameo’s, leuke actie en grappen. Hield je van de vorige reeks? Dan kan je hier geen miskoop mee doen. Ook voor nieuwe lezers biedt deze Deadpool #1 een zeer goed instappunt. 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

marveldraxDRAX #1

 • Schrijvers: CM Punk, Cullen Bunn
 • Artiest: Scott Hepburn
 • Prijs: $3.99

I guess I’ll go kill Thanos

Drax The Destroyer is inmiddels de vierde die zijn eigen Guardians of the Galaxy spin-off/soloreeks krijgt (nu rest enkel Gamora nog), mede geschreven door worstellegende CM Punk. Na een avontuur met de Guardians of the Galaxy, gaan alle teamleden hun eigen weg. Drax blijft maar eenzaam achter, dus gaat besluit ie te doen waar ie voor gemaakt werd: Thanos doden. Hij krijgt van Rocket Raccoon een schip en trekt het melkwegstelsel in…

Erg veel gebeurt er niet in deze nieuwste Guardians of the Galaxy-soloreeks, maar het is allemaal best nog wel amusant. De cliffhanger belooft alvast een leuke krachtmeting in het tweede deel. Hoogstaand? Een must-read? Neen, maar wel fun voor de fans. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelxmenEXTRAORDINARY X-MEN #1

 • Schrijver: Jeff Lemire
 • Artiest: Humberto Ramos
 • Prijs: $4.99

Now more than ever, every mutant counts

We wisten het al uit Uncanny Avengers, maar deze eerste X-Men-titel onder All-New Marvel bevestigt het nog maar eens. Mutanten worden wederom niet alleen gehaat en gevreesd, maar alweer met uitsterven bedreigd. De Terrigen Mists van de Inhumans (Marvel’s geliefkoosde “nieuwe mutanten”, because movie rights) geven mutanten de M-Pox en pesten ze in feite van de planeet weg. Na het Legacy Virus uit de jaren 90, is er dus alweer een ziekte die de X-Men en consorten bedreigt. En na de volksverhuizing en de tijdelijke “uitsterving” van het mutantengenoom in House of M en de hele Manifest Destiny/Hope-saga enkele jaren terug, dienen de X-Men alweer een veilige thuishaven te zoeken voor hun uitstervende soort.

Je hoort het. Origineel is het al lang niet meer. In dit eerste deel spelen Jeff Lemire en Humberto Ramos wat catch-up met de leden van het nieuwste X-Men-team. Storm is de nieuwe hoofdmeesteres van de Xavier-school. Magik en Colossus worden herenigd. Iceman blijft een grappenmaker. Nightcrawler is wat strijdlustiger en de jonge versie van Jean Grey moet er allemaal niet veel meer van weten. En dan is daar nog Old Man Logan, de oudere Wolverine uit een andere tijdlijn die op één of andere manier de Secret Wars heeft overleefd.

Er zitten acht maanden en een geheime oorlog tussen Uncanny X-Men #600 en Extraordinary X-Men #1, waarin best wel wat interessants gebeurde. Spijtig genoeg focust Marvel op de toekomst, dewelke ons eerlijk gezegd een pak minder kan schelen. Oude wijn in nieuwe zakken, dit. Er gebeurt hier werkelijk niets dat in de afgelopen 20 jaar al niet eerder in een X-Men-comic is gebeurd en alles verloopt heel hard volgens het boekje. Het zou best weleens interessant kunnen zijn voor nieuwe lezers, maar oudgedienden zullen teleurgesteld zijn in Marvel en misschien nét iets te veel verwachten van Jeff Lemire. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marvelherculesHERCULES #1

 • Schrijver: Dan Abnett
 • Artiesten: Luke Ross
 • Prijs: $3.99

The modern age is not without it’s wonders

Hercules, de Marvel-versie van de klassieke Griekse halfgod, heeft in de afgelopen jaren regelmatig leuke soloreeksen gehad. Nog meer dan zijn Noorse collega Thor, speelt men bij Herc met zijn fish out of water-gevoel en de leuke contrasten tussen de hedendaagse maatschappij en zijn klassieke opvattingen over drank, eten, liefde en seks. In dit nieuwe begin door Dan Abnett en Luke Ross is het weer zo ver. Hercules wordt opnieuw in actie geroepen om een mythologische dreiging te verslaan.

Meer dan dat gebeurt er nog niet, maar het is duidelijk dat Abnett wat voort wil borduren op de eerdere Hercules-reeksen geschreven door Fred Van Lente en Greg Pak. Alleen is het voorlopig nog wat minder grappig. Hopelijk komt daar snel verandering in. Een degelijke eerste issue, maar niets dat echt uitnodigt tot verder lezen. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelhowardtheduckHOWARD THE DUCK #1

 • Schrijvers: Chip Zdarsky, Chris Hastings
 • Artiesten: Joe Quinones, Danilo Beyruth
 • Prijs: $3.99

Dammit, just get a job! — Never!

Howard The Duck is terug in alweer een nieuwe reeks. Net zoals het geval bij Spider-Gwen, Ant-Man of Squirrel Girl wordt deze serie gemaakt door exact hetzelfde team als de vorige. Dit is dus eigenlijk gewoon Howard the Duck #6. Zdarsky en Quinones steken hoe dan ook de draak met de nieuwe nummering en gooien Marvel’s bekendste eend in een nieuw avontuur met de Nexus of All Realities en de Frightful Four. In een back-upverhaal door Chris Hastings en Danilo Beyruth – dat zich afspeelt na het vorige volume – krijgt Howard als privédetective te maken met, jawel, Gwenpool.

Voor Howard The Duck geldt hetzelfde principe als voor Spider-Gwen en co. Wil je dit beginnen lezen? Schaf dan eerst de eerste trade van het vorige volume aan en lees dan pas deze nieuwe nummer #1. Fans van Howard zullen hier sowieso weer van smullen en het niveau van de vorige reeks blijft behouden, maar een goed instappunt is het uiteraard niet. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marvelnovaNOVA #1

 • Schrijver: Sean Ryan
 • Artiest: Cory Smith
 • Prijs: $3.99

Hey dad!

De jonge Sam Alexander, Marvel’s nieuwste Nova, werd herenigd met zijn vader Jesse. Nu zijn ze samen Nova’s en is Sam dolgelukkig, maar niet alles is wat het lijkt…

Fans van Richard Rider, de originele Human Rocket, moeten nog steeds op hun kin kloppen, maar de nieuwste Nova-reeks heeft potentieel. Vooral de cliffhanger is zeer intrigerend. Ben je echter geen fan van Sam Alexander en zijn plaats in de Nova-geschiedenis, dan zal deze nieuwe nummer #1 je ook niet overtuigen. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelsquirrelgirlTHE UNBEATABLE SQUIRREL GIRL #1

 • Schrijver: Ryan North
 • Artiest: Erica Henderson
 • Prijs: $3.99

Let’s eat nuts and kick butts

Doreen Green, alias Squirrel Girl, is één van Marvel’s machtigste superheldinnen. Je zou het ze niet geven, maar haar gave om eekhoorns te manipuleren heeft al menig machtige Marvel-schurk het onderspit doen delven. Nog geen jaar geleden kreeg ze haar eigen soloserie met Unbeatable Squirrel Girl. Onder All-New Marvel krijgt de reeks uiteraard een nieuwe nummer #1, weliswaar onder dezelfde makers.

Ryan North en Eric Henderson blijven de luchtige sfeer en typische humor op de reeks behouden. Het resultaat is een leuke superhelden-/tienercomic die warempel op zich kan staan. Iets dat we tegenwoordig niet veel meer zien. Het lezen van de vorige serie is een pluspunt, maar geen must, in tegenstelling tot andere nieuwe nummers #1. Unbeatable Squirrel Girl blijft echter enkel voor de fans en zal als iets te cartoonesk ervaren worden door de casual Marvel-lezer. Desalniettemin is het enorm veel fun voor het juiste publiek. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelvisionTHE VISION #1

 • Schrijver: Tom King
 • Artiest: Gabriel Hernandez Walta
 • Prijs: $3.99

You are not real!

De synthezoid Vision – één van de machtigste Avengers en de “zoon” van Ultron – krijgt een nieuwe soloreeks, nadat hij alweer zijn emoties uit zijn besturingssysteem heeft gewist. Dat weerhield hem er echter niet van een gezinnetje te stichten. Samen met zijn eveneens robotische vrouw en twee kinderen woont hij in een typische Amerikaanse buitenwijk. De opzet klinkt al wat creepy, maar de comic is dat helemaal.

Tom King weet de spanning stelselmatig op te drijven, waardoor dit echt eerder leest als een horrorcomic dan als een superheldenreeks. Het is storend en laat je met een naar gevoel achter, maar het is anders dan eender welke strip die deze week in de rekken ligt. Fuckin’ creepy, maar best origineel en intrigerend. 4/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellheadshellhead

 

Volgende week zijn we er weer met o.a. All-New, All-Different Avengers, All-New Hawkeye, All-New Wolverine, Ultimates en Carnage!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.