Random Article


Review: Justice League #45 – Darkseid War Part 5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Event blijft knallen. Tekeningen van Francis Manapul zijn altijd een leuke toevoeging.

Op zijn slechtst


Brengt het event wat op een zijspoor en zet voornamelijk verdere one-shots op.


DC’s Justice League is altijd al een beetje goddelijk geweest. In het vijfde deel van Darkseid War worden ze het écht…

Posted 03/11/2015 by

 
Full Article
 
 
Can a god die?

De grote Darkseid War is van start gegaan in DC‘s maandelijkse Justice League-reeks en heeft DC’s grootste superheldenteam niet onberoerd gelaten. Transformaties alom in deze Justice League #45, waar schrijver Geoff Johns eventjes versterking krijgt van Francis Manapul (The Flash, Detective Comics) in de plaats van Jason Fabok.

Na de schokkende gebeurtenissen uit het vorige deel, is een groot deel van de League getransformeerd tot de “nieuwe” New Gods. The Flash is als de nieuwe Black Racer de god van de dood, de op Apokolips getransformeerde Superman is de god der macht, Shazam is de god der goden en de op de Mobius stoel vertoevende Batman is al even de god der kennis. De eveneens op Apokolips rondhangende Lex Luthor, die wordt dan weer iets helemaal anders…

justice-league-45-spoilers

Justice League #45 breekt wat met de vorige delen, voornamelijk dankzij nieuwe tekenaar Francis Manapul. Maar ook omdat de comic niet zozeer leest als een voortzetting van het verhaal, maar als een tussenpauze die andere verhaaltjes opzet. De verschillende getransformeerde Leaguers zullen deze maand dan ook enkele one-shots krijgen. Het momentum van de Darkseid War gaat daarmee wat verloren en – hoewel het officiële verkooppraatje luidt dat het lezen van de hoofdreeks voldoende blijft – word je als lezer toch gedwongen om die extra delen erbij te halen.

Justice League #45 zet voornamelijk de one-shots op en is daarmee het minste deel van de Darkseid War tot hiertoe. Desalniettemin blijft het event knallen en zijn we nog steeds van mening dat dit het beste superheldenevenement van het jaar kan worden. Zelfs wanneer het nu eventjes op een zijspoor belandt. De one-shots, die zullen we overigens ook onder de loep nemen in een minispecial. Stay tuned!

Justice League #45 bij Archonia.com

 

Lees hier de reviews van de vorige delen in “Darkseid War“:

JUSTICE LEAGUE #41 – PART 1

JUSTICE LEAGUE #42 – PART 2

JUSTICE LEAGUE #43 – PART 3

JUSTICE LEAGUE #44 – PART 4

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.