Random Article


Review: AKA Jessica Jones: Alias, Vol. 2 – Come Home

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: Alias #11-15
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Grafisch is deze bundel heel afwisselend.

Op zijn slechtst


De setting van het eerste verhaal is er een uit duizenden.


We nemen het tweede deel van de belevenissen van Marvel’s Jessica Jones onder de loep. Iets met een vermist meisje, persoonlijk drama en…een date met Ant-Man?!

Posted 02/11/2015 by

 
Full Article
 
 

Rebecca, please come home. We love you.

In deze tweede bundeling van Alias zien we Jessica Jones weer terug. U kent haar vast nog wel. De privédetective met een vaag verleden als superheldin. Wie meer wil weten kan natuurlijk ook eerst de review van het eerste deel lezen.

Brian Michael Bendis en Michael Gaydos sturen Jessica naar een stadje voor een klusje. De moeder van een weggelopen meisje roept Jessica’s hulp in om haar terug te vinden. De locatie is natuurlijk een typisch Amerikaans plattelandsstadje met alle clichés die daarbij horen. Er is een winkeltje, een middelbare school waar alles draait om het footballteam en het gros van de bewoners is waanzinnig conservatief. Een gerucht dat het weggelopen meisje eigenlijk een mutant was doet de rest.

Dit verhaal is er eentje uit duizenden. Maar het gaat hier niet om de klus van Jessica. Waar het om gaat is de manier waarop ze de klus aanpakt. Het begint heel professioneel, maar ook nu gaat het mis. Ze wordt tijdens een ontspannend avondje simpelweg stomdronken en probeert het aan te leggen met de sheriff, dewelke Jessica in de cel haar roes laat uitslapen. Ook zie je tijdens de confrontatie met het meisje dat Jessica zich met haar verwant voelt, maar niet in staat is om haar te raken vanwege haar eigen trauma. Bendis schrijft dat heel subtiel en dat maakt dat je de setting vergeet en toch weer aandacht hebt voor Jessica.

alias david mack spread

Dit verhaal vloeit moeiteloos door in het tweede deel waarin Jessica samen met Luke Cage voor bodyguard speelt. Hier is wat uitleg op zijn plaats. Toen deze comic verscheen werkte Brian Michael Bendis ook als schrijver aan Daredevil. In deze comic hadden de tabloids net gepubliceerd dat Daredevil en Matt Murdock dezelfde persoon waren. Iets wat Murdock natuurlijk uit de wereld wil hebben, vandaar hij de tabloids voor de rechter daagt en Jones en Cage inhuurt om te laten zien dat hij slechts een zielige, blinde advocaat is. Het is ook voor het eerst dat we als lezer zien dat Jessica ook echt probeert om een normaal leven te hebben met alles wat daarbij hoort. Zoals een date… met Ant-Man!

De setting van het eerste deel van deze bundel mag dan niet al te verheffend zijn, grafisch gezien is het dat wel. Maar liefst drie tekenaars bijten zich op dit eerste deel stuk. Gaydos levert het werk dat we mogen verwachten. Maar het verhaal wordt mede-geïllustreerd door de pagina’s uit het plakbook van Rebecca. Deze zijn vormgegeven door David Mack (Kabuki), dewelke erg prachtige collages maakt die ook echt passen bij meisjes van haar leeftijd. En er is een scène waarin we Jessica in haar superheldenpakje zien rondvliegen. Deze is getekend door Mark Bagley (Ultimate Spider-Man). Het levert allemaal een mooie wisselwerking op.

Het is jammer dat het superheldenwerk van Bendis sinds Alias nooit meer dat hoge niveau heeft gehaald. Zijn events (Age of Ultron, Cataclysm) zijn vrijwel altijd met een sisser afgelopen. Zijn sterke punt is wanneer hij zijn verhalen focust rondom één persoon en zijn of haar karakter probeert te doorgronden. Ook de interactie met de rest van het Marvel-universum geeft een prettige vibe. Iets wat je helaas weinig meer terug ziet in comics. Deze tweede bundeling van de Marvel MAX-reeks blijft in ieder geval een prettige comic. Als deel één je kon smaken dan zal dit deel je ook zeker bevallen.

Alias vol 2 bij Archonia.com

Jessica Jones - Alias v2-1Jessica Jones - Alias v2-2

Jessica Jones - Alias v2-3Jessica Jones - Alias v2-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.