Random Article


Review: Black Magick #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een boeiende combinatie van politiewerk en magie

Op zijn slechtst


Deze eerste issue is meer plot dan uitdieping van de personages.


Een politieagente komt oog in oog met een gijzelnemer te staan. De man kent haar en is een heksenjager. Say what?!

Posted 01/11/2015 by

 
Full Article
 
 

Get her on the fucking phone!

Black Magick hing al letterlijk enkele jaren in de lucht. Greg Rucka (Batwoman, Lazarus) wachtte op het moment dat  Nicola Scott (52, Wonder Woman) vrij was uit haar contract met DC Comics. Ondertussen zette ze in het geniep deze nieuwe comic op. Nu ligt issue 1 voor ons en wordt het tijd om de vrucht van hun samenwerking te bekijken.

We maken kennis met Rowan Black, een politieagente met een rijk spiritueel leven. In haar vrije tijd neemt ze deel aan rituelen in een wicca genootschap, een groep heksen. Tijdens een ritueel wordt ze gebeld vanwege een noodgeval. Iemand heeft de bezoekers van een hamburgertent gegijzeld en wil per se met haar spreken. Rowan heeft geen idee wie het zou kunnen zijn, maar gaat ondanks de bezwaren van haar collega’s naar binnen. Daar blijkt uit het treffen dat de man niet alleen weet wie Rowan is, maar ook dat we als lezer Rowan’s hekserij verdomd serieus dienen te nemen.

black magick telefoon

Rowan is natuurlijk het type “sterke vrouw” dat Rucka maar wat graag opvoert in zijn comic. Deze eerste issue zegt nog niet zo gek veel over haar karakter. Hiervoor kunnen we beter naar het werk van Scott kijken. Scott zet haar neer als een stevige tante met uitsraling. De tekenares schildert haar pagina in een aangename realistische stijl waarbij gelukkig nog wel te zien is dat het gaat om tekenwerk. Het kleurgebruik zorgt voor de sfeer. Zo zorgt de opener in het bos voor een gezonde spanning en kun je zien dat de hamburgertent nogal steriel verlicht is. Pikant detail, het werk is in zwart wit. Alleen magische handelingen zorgen voor kleur.

Deze eerste issue zegt dus niet veel over de personages, het is voornamelijk plot. Het is een doodgewoon standaardverhaal dat je in elke doorsnee politieserie op TV zou kunnen aantreffen. Het zijn de kleine dingen die vragen oproepen waardoor je verder wil lezen. Hoe zit het met de magie? Wie heeft de gijzelnemer ingelicht over Rowan Black? En is ze wel echt een heks?

We zijn benieuwd naar de rest van het verhaal.

Black Magick 1 bij Archonia.com

Black Magick 001-spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.