Random Article


Review: I Hate Fairyland #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een van de weinige echt humoristische titels bij Image met prettig cartoonesk tekenwerk.

Op zijn slechtst


Het schrijfwerk heeft soms wat meer werk nodig.


Een meisje raakt verzeild in sprookjesland. Maar wanneer ze na 27 jaar de weg naar huis nog altijd niet heeft gevonden, breekt er iets van binnen…

Posted 23/10/2015 by

 
Full Article
 
 

I go shopping for one hour and you’ve robbed a casino?

Het idee achter I Hate Fairyland is er een uit duizenden. Een vrolijk meisje, laten we haar Gertrude noemen, droomt van spannende avonturen in een sprookjesland vol eenhoorns, kabouters en snoep. De vloer van haar kamer eet haar op en spuugt haar vervolgens uit in precies dat sprookjesland waar ze de koningin ontmoet. Die zegt dat er een deur is waar ze slechts door hoeft te lopen om weer thuis te zijn. Het enige wat ze hoeft te doen is de sleutel vinden. De krekel Wentsworth zal haar helpen.

Dat was 27 jaar geleden.

De arme Wentworth is aan de drank en rookt dikke sigaren. Gertrude is inmiddels opgegroeid tot een volwassen vrouw in het lichaam van een klein meisje en staat op het punt om door te draaien. Na jaren van vergeefs zoeken naar de sleutel in een overschot aan sprookjesachtige zoetheid is Gertrude er helemaal klaar mee en trekt ze al moordend door Fairyland. Fairyland en haar bewoners houden hun hart vast. Soms letterlijk…

Skottie Young was tot nu toe vooral bekend als de tekenaar van Marvel’s Wizard of Oz-bewerkingen en zijn talloze Marvel Babies variant covers. Het is verrassend om te ontdekken dat ook hij zich op eigen werk stort. Volgens zijn nawoord zat dit er al jaren aan te komen omdat hij diep in zijn hart een fan is van cartoonisten en Image Comics, en dat Marvel slechts een kans was die zich toevallig voordeed.

Hij brengt het er best goed vanaf. Het tekenwerk is heerlijk “cartoonwerk” zoals je dat van hem mag verwachten. De gruwelijke acties van Gertrude roepen eerder een grijns op dan een frons van afschuw. Het schrijfwerk komt niet altijd even goed uit de verf. Het wisselt te vaak van toon, waardoor de humor niet altijd goed werkt. Dat gezegd zijnde, is het een van de eerste humoristische Image titels in lange tijd. I Hate Fairyland is het proberen waard.

I hate fairyland #1 bij Archonia.com

i_hate_fairyland_001_1i_hate_fairyland_001_2

i_hate_fairyland_001_3i_hate_fairyland_001_4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.