Random Article


All-New Marvel (Week 3) – Astonishing Ant-Man, Uncanny Inhumans & Karnak!

 

Posted 23/10/2015 by

De Secret Wars zijn nog niet deftig afgelopen, of Marvel komt al met een nieuw initiatief op de proppen. All-New All-Different Marvel zal, gelijkaardig aan de vorige Marvel NOW!, All-New Marvel NOW! en Avengers NOW!-initiatieven, een instappunt bieden voor nieuwe lezers. Elke Marvel-reeks krijgt in de komende maanden een nieuwe nummer #1 en een verse start. En dat in een nieuw, veranderd post-Secret Wars Marvel-universum waar diversiteit vooropstaat. De reeksen pikken acht maanden na het einde van Secret Wars in…

Uiteraard zal Brainfreeze wederom jouw gids vormen tot het nieuwe Marvel-universum en bespreken we semi-wekelijks alle nieuwe nummers #1. Welke reeksen zijn de moeite en vooral… welke niet? Week drie ziet, naast de tweede delen van kleppers als Invincible Iron Man en The Amazing Spider-Man, slechts drie nieuwe nummers één verschijnen. Maar hoe zit het met de kwaliteit van de titels? Lees zeker ook onze reviews van week één!

ALL-NEW MARVEL WEEK 1

ALL-NEW MARVEL WEEK 2

 

marvelantmanTHE ASTONISHING ANT-MAN #1

  • Schrijver: Nick Spencer
  • Artiest: Ramon Rosanas
  • Prijs: $3.99

You better not screw this up, Lang!

Zoals het merendeel van de All-New All-Different Marvel-titels, is de nieuwe The Astonishing Ant-Man-reeks gewoonweg een vervolg op de vorige met hetzelfde creatieve team. Noem deze nummer één dus gerust Ant-Man #6, de start van een nieuwe verhaallijn.

Door middel van verschillende flashbacks en dialogen worden we opnieuw voorgesteld tot Scott Lang en waar hij de afgelopen 8 maanden na Secret Wars allemaal mee bezig was. De trip naar Miami, zijn bedrijf Ant-Man Security Solutions, de relatie met zijn tienerdochter Cassie Lang en natuurlijk de terugkeer van zijn aartsvijand Darren Cross. Spencer en Rosanas leveren voornamelijk een catch-up voor nieuwe lezers en filmfans, want het echte verhaal begint pas met de cliffhanger. Die mag er overigens best wezen.

The Astonishing Ant-Man #1 is een prima comic en zet de humoristische, door de bioscoopfilm geïnspireerd toon van de nieuwe Ant-Man-reeks perfect voort met Scott Lang als de loveable underdog van het Marvel-universum. Net zoals bij Spider-Gwen vorige week, doe je er echter best aan om de eerste bundeling Second-Chance Man op te pikken alvorens je hieraan begint. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

marvelkarnakKARNAK #1

  • Schrijver: Warren Ellis
  • Artiest: Gerardo Zaffino
  • Prijs: $3.99

never stay my hand again

Karnak, ooit een lid van de Inhuman Royal Family, is ontsnapt uit de dood en een nieuw leven gestart als een soort guru in zijn Tower of Wisdom. Hij ziet nog steeds altijd de zwakheid of het breekpunt in alle dingen, waardoor hij een geduchte tegenstander is voor eender welke vijand. In dit eerste deel van zijn soloserie staat roepen Agent Coulson en S.H.I.E.L.D. zijn hulp in…

Veel laten Warren Ellis en Gerardo Zaffino nog niet gebeuren. Ellis schrijft Karnak wel een droog en enorm zen-karakter toe dat leuk is om lezen, maar de comic lijkt slechts half af te zijn. Er is geen cliffhanger. Men stopt gewoon middenin een actiescène en geeft weinig zin om verder te willen lezen. Daar verlies je punten mee. 2/5 Shellheads.

shellheadshellhead

 

marveluncannyinhumansUNCANNY INHUMANS #1

  • Schrijver: Charles Soule
  • Artiest: Steve McNiven, Brandon Peterson
  • Prijs: $3.99

If mutants and Inhumans come into open conflict again, one of our species will end.

De preview kregen we al op Free Comic Book Day, de prequel Uncanny Inhumans #0 verscheen al enkele maanden geleden, maar nu is er eindelijk de nieuwe nummer #1. Het is geen geheim meer dat Marvel van de Inhumans de nieuwe mutanten/X-Men wil maken en men doet dat vrij letterlijk. De Inhuman Terrigen Mists transformeren niet enkel heel wat mensen op Aarde, ze zijn ook dodelijk voor mutanten geworden.

Terwijl Hank McCoy/Beast bij de Inhumans thuis zit en  naarstig zoekt naar een remedie voor de nieuwste plaag die het mutantenras bedreigt, dient koningin Medusa de Inhuman-natie in goede banen te leiden. Koning Black Bolt is dan weer op zoek naar zijn zoon en komt in conflict met Kang the Conqueror. Ondertussen bloeit er ook iets moois tussen Medusa en Johnny Storm/Human Torch… en daar is Black Bolt niet blij mee. En hou zou het nog met Crystal en Gorgon zijn?

Het lijkt de synopsis van een soapaflevering en dat is het ook een beetje. Toch houden Charles Soule en Steve McNiven de vaart erin en introduceren ze enkele interessante concepten. Je wil gewoon meer weten over de oorlog tussen mutant en Inhuman die in de voorbije 8 maanden plaats vond. De inclusie van zowel Beast als Human Torch zorgt er ook voor dat de link met het grotere Marvel-universum behouden blijft, zelfs al ben je niet opgezet met de Inhuman-revolutie die de uitgeverij door onze strot duwt. We geven het een kans. 3/5 Shellheads.

shellheadshellheadshellhead

 

Volgende week zijn we er weer met o.a. Angela Queen of Hel en Unbeatable Squirrel Girl!

All-New Marvel bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.