Random Article


Review: Ninjak Volume 1 – The Weaponeer

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , , ,
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $9.99
 
Verzamelt: Ninjak (volume 3) #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De schrijver laat wat van de brille in zijn eigen werk doorschemeren in deze titel.

Op zijn slechtst


Het tekenwerk valt wat tegen.


Ninjak keert terug met een eigen titel in het vernieuwde Valiant-universum. We nemen de eerste bundeling door Matt Kindt en Seth Mann onder de loep…

Posted 19/10/2015 by

 
Full Article
 
 

But after tonight. We’ll either be blood brothers, or you’ll be dead.

Na een korte periode als zijpersonage in andere Valiant-reeksen, krijgt Ninjak een eigen titel. Dit eerste deel dient als een opstappunt voor nieuwe lezers en is vakkundig in elkaar gezet door Matt Kindt (Mind MGMT, Rai) en Clay Mann (Gambit).

Bij het openen van deze trade val je midden in een missie van MI-6 agent Colin King aka Ninjak. Hij dient de Russische agente Roku uit te schakelen. Een roodharige dame met geweldige vechtkunsten en het vermogen om mensen met haar stem te beïnvloeden. Wie dacht dat het hierbij blijft heeft het mis. Roku is de rechterhand van de invloedrijke wapenshandelaar Kannon. King moet in zijn burgerkloffie diens organisatie infiltreren en hem zo uitschakelen. Natuurlijk verloopt dat niet helemaal volgens plan…

Het hoofdverhaal wordt aangevuld met een ander verhaal uit het verleden van King. Kindt schrijft ook hier het script voor, maar het tekenwerk van deze verhaaltjes is van de hand van Butch Guice (Olympus). Deze verhalen zijn meteen een stuk duisterder. King is de zoon van rijke ouders. Wanneer die op reis zijn, zorgt de butler voor hem. Deze man heeft nogal losse handjes en is niet te beroerd om zijn riem te gebruiken. Natuurlijk motiveert dit de jonge King om op vindingrijke wijze af te rekenen met zijn belager en zien we hier de eerste trekjes van de spion Colin King ontstaan…

Valiant heeft duidelijk een bepaalde visie voor hun comics. Hierdoor zie je soms dat de individuele talenten van de schrijvers worden ondergesneeuwd. Het is niet de eerste keer dat Matt Kindt een Valiant-titel schrijft, maar het is wel de eerste keer dat hij glimpjes laat zien van de kwaliteiten die zijn eigen werk zo goed maken. In Ninjak toont hij die in de wijze waarop het verhaal uit het verleden van King zijn acties in het hoofdverhaal motiveert. Als personage is Ninjak niet het allersterkste karakter ooit, omdat hij een kruising is tussen James Bond en Lara Croft. Maar de wijze waarop dit verhaal is uitgewerkt zorgt ervoor dat je deze minpunten vergeet.

Helaas is het steriele tekenwerk van Mann echt wel een minpunt. Gelukkig doen Butch Guice en Juan Jose Ryp (Clone) ook een duit in het zakje.

Deze eerste bundeling van Ninjak is amusant leesvoer. Het is geen verplichte kost, maar er zijn slechtere comics om je tijd mee door te brengen.

Ninjak Vol 1.: Weaponeer bij Archonia.com

ninjak vol 1 1ninjak vol 1 2

ninjak vol 1 3ninjak vol 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.