Random Article


Review: JLA – Justice League of America #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een hele hoop antwoorden.

Op zijn slechtst


Obligatoir overgangsdeel. Verhaal wordt terug trager en voorspelbaar.


Rao, de God van Krypton, blijft de messias uithangen terwijl de Justice League naarstig zoekt naar antwoorden in JLA – Justice League of America #4…

Posted 15/10/2015 by

 
Full Article
 
 

Show me I’m wrong Clark. Show me I can believe.

JLA – Justice League of America #1 van DC Comics was één van de pronkjuwelen van het DC You-initiatief. Toch viel de nieuwe start van ‘s werelds grootste superhelden onder schrijver/artiest Bryan Hitch (The Ultimates, The Authority) een beetje tegen. Het eerste deel miste een duidelijke focus. In het tweede deel werd daar iets aan gedaan, in  het derde kwam het verhaal even in een stroomversnelling terecht en in deze JLA – Justice League of America #4 draait het allemaal om antwoorden…

Rao, schijnbaar de échte god van Superman‘s geboorteplaneet Krypton, is op Aarde gearriveerd en begint te doen wat reguliere superhelden niet kunnen, of mogen, doen: het werkelijk oplossen van wereldlijke problemen. Rao geneest de zieken, lost de hongersnood op, laat dictaturen vallen enzovoorts. In dit deel wordt het vrij duidelijk dat Rao en de zijnen gewoon het DNA van mensen herschrijven. Brainwashing, maar dan op een veel hoger niveau. Terwijl Cyborg, Superman en Batman hun onderzoek voortzetten, komt Green Lantern in het verre verleden van Krypton een geheel andere versie van Rao tegen…

jla4preview

JLA #4 biedt alweer weinig actie, maar je merkt dat Bryan Hitch alle personages positioneert voor een spetterende climax. Het blijft allemaal volgens het boekje en aldus vrij voorspelbaar, soms zelfs een beetje klungelig. We geven Hitch echter nog het voordeel van de twijfel om het grotere Power and Glory-verhaal tot een goed einde te brengen. De cliffhanger van JLA #4 belooft – als obligatoire overgangsissue – alvast veel goeds voor het volgende deel…

JLA #4 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.