Random Article


Review: Secret Wars #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke karaktermomenten. Wereld blijft intrigeren.

Op zijn slechtst


Eindstreep is nog steeds niet in zicht. Weinig actie, veel set-up. Verhaal begint enorm af te zwakken.


Marvel’s Secret Wars keert eindelijk terug met een zesde deel. Toch is de eindstreep nog steeds niet in zicht en begint het “grootste Marvel-event tot hiertoe” enorm af te zwakken…

Posted 07/10/2015 by

 
Full Article
 
 

Sometimes you’ve tinkered all you can… and the only thing left to do is tear it all down and start over…

Zowel het Marvel-universum als het Ultimate Marvel-universum zijn tot hun einde gekomen in de nieuwe Secret Wars, de achtdelige eventreeks door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) en Esad Ribic (Thor: God of Thunder) dewelke het grootste Marvel-evenement ooit belooft te worden. In Secret Wars #2 werden we voorgesteld tot de nieuwe Battleworld, een planeet onder een goddelijke Doctor Doom waar tal van verschillende versies van Marvel-personages in aparte domeinen leven. Secret Wars #3  focuste zich meer op de overlevenden van de vorige Marvel-universa, in Secret Wars #4 barstte de actie volledig los en in Secret Wars #5 spendeerden we heel wat tijd met God Doom en de zijnen.

secretwars6varIn deze Secret Wars #6 wordt er naarstig gezocht. Enerzijds vergadert God Doom met de baronnen van de verschillende Battleworld-gebieden en stuurt ie Valeria Richards en haar Future Foundation op pad om de vluchtelingen van de voorgaande Marvel-universa op te sporen. Anderzijds zijn Reed Richards (zowel de reguliere als de Ultimate-versie) en hun mede-overlevenden op zoek naar de oorsprong van Battleworld en Doom’s macht. Thanos heeft dan weer plannen met een versie The Thing (lees ook de tie-in Siege #4 voor extra info hierover) en we komen weer wat meer te weten over wat er precies met de Fantastic Four op Battleworld gebeurde…

Net zoals het vorige deel, krijgen we voornamelijk een set-up te voor wat komen zal. Vermits de Secret Wars-reeks met één deel verlengd werd, is het duidelijk dat Jonathan Hickman zijn tijd mag nemen, met als gevolg dat het allemaal wat trager en saaier vooruitgaat. We krijgen wel enkele leuke momenten, waaronder de interacties tussen Namor en Black Panther, beide Spider-Mannen en Mr. Fantastics. Maar het event begint zwaar af te zwakken, zeker wanneer je weet dat Marvel in feite al bezig is aan wat er na Secret Wars komt en er momenteel een enorm chaotische planning op nahoudt. Getuige ook de cover van dit deel. Je dient een tie-in te lezen (Siege #4) voor de actie die daarop belooft wordt.

 

Secret Wars #6 is, net zoals het vorige, wederom een wat minder deel geworden. Vermits Marvel nu al begonnen is aan de All-New Marvel-relaunch na Secret Wars, begint het hele event ook minder interessant te worden en dient de eindstreep nu echt wel in zicht te komen. Toegegeven, de oorspronkelijke Secret Wars vulde ook gewoon de gaten tussen twee periodes aan comics in om enkele vragen te beantwoorden, maar dat was toen gepland. Hier duidelijk niet. Het grootste en belangrijkste Marvel-event tot hiertoe? Het zou best kunnen dat we ons weer hebben laten vangen aan een verkooppraatje. Kan zelfs de machtige Jonathan Hickman dit nog redden?

Secret Wars #6 bij Archonia.com

Secret Wars (2015-) 002-046

Krijg je niet genoeg van Marvel’s Secret Wars?

Check dan ook ons Secret Wars Battleworld Report, waarin we alle miniseries en nieuwe reeksen rond het Marvel-event bespreken.

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 1

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 2

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 3

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 4

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 5

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 6

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 7

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 8

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 9

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 10

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 11

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 12

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 13

SECRET WARS BATTLEWORLD REPORT DEEL 14

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.