Random Article


Nederlandstalige Marvel Comics bij Standaard Uitgeverij: Wat te verwachten? (Deel 1)

 

Posted 30/09/2015 by

Enkele maanden geleden raakte bekend dat Standaard Uitgeverij de rechten had verworven om opnieuw Marvel-comics in het Nederlands uit te geven. De uitgeverij zocht eerder zelf het superheldengenre al op met de Suske & Wiske spin-off J.ROM: Force of Gold, maar zal met hun vertalingen nu het uitgebreide Marvel-superheldenuniversum kunnen voorstellen aan een geheel nieuwe generatie lezers. Bij Brainfreeze zijn we enorm blij met dit initiatief (onze eerste comics waarin immers indertijd ook Nederlandse vertalingen, toen nog door Juniorpress) en zetten we graag even op een rij wat nieuwe (en oude) lezers kunnen verwachten.

De eerste Marvel-uitgaven van Standaard zullen inpikken vanaf de Marvel NOW!-periode uit 2012-2013. Iron Man, All-New X-Men, Uncanny Avengers en Superior Spider-Man bijten de spits af op 7 oktober, gevolgd door Thor: God of Thunder, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine op 4 november. De comics worden tweemaandelijks uitgegeven en verschijnen op het oorspronkelijke Amerikaanse formaat, maar zullen iets lijviger zijn: drie Amerikaanse issues worden gebundeld en aangevuld met extra beeldmateriaal, 72 pagina’s dus voor €6,99. De comics zijn uiteraard verkrijgbaar in de stripwinkel, maar ook in supermarkten en krantenwinkels.

 

Verschijnen 7 oktober:

Uncanny Avengers 1 Standaard UitgeverijAll-New X-Men 1 Standaard UitgeverijIron Man 1 Standaard UitgeverijSuperior Spider-Man 1 Standaard Uitgeverij

UNCANNY AVENGERS #001

  • Schrijver: Rick Remender
  • Artiest: John Cassaday
 

Na de terugkeer van de kosmische Phoenix Force en een heuse oorlog tussen de Avengers en de X-Men, worden er eindelijk opnieuw nieuwe mutanten geboren. Het mutantenras was jarenlang met uitsterven bedreigd, maar nu is er opnieuw hoop voor de toekomst. Er vielen echter slachtoffers. Professor Charles Xavier, de oprichter van de X-Men, is dood. Vermoord door een door de Phoenix bezeten Cyclops, zijn beste student. Captain America beseft dat hij en zijn Avengers jarenlang de strijd van de X-Men en de problematiek rond de mutanten hebben genegeerd. Hij zoekt een nieuw superheldenteam samen te stellen, bestaande uit zowel Avengers en X-Men: de Avengers Unity Squad oftewel de Uncanny Avengers. Onder veldleider Havok, de broer van Cyclops, maken Captain America, Thor, Wasp, Wonder Man, Scarlet Witch, Wolverine en Rogue zich klaar voor de strijd.

marveluncannyavengers

Uncanny Avengers werd tijdelijk één van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste, Marvel-serie uit de Marvel NOW!-periode. In de eerste verhaallijn – The Red Shadow – sturen schrijver Rick Remender (Fear Agent, Uncanny X-Force) en artiest John Cassaday (Planetary, Astonishing X-Men) de Uncanny Avengers in een heus conflict met Captain America’s aartsvijand de Red Skull. De nazi-legende ziet mutanten uiteraard als inferieure wezens en ontketent – met behulp van de telepathische gaven van Charles Xavier – een grote haatoorlog tussen mens en mutant… Verzamelt: Uncanny Avengers (volume 1) #1-3.

In het kort: Avengers! X-Men! Red Skull! Grootschalige superheldenactie met een nostalgisch kantje, prachtig geïllustreerd.

 

ALL-NEW X-MEN #001

  • Schrijver: Brian Michael Bendis
  • Artiest: Stuart Immonen

 

De X-Men, Marvel’s vrolijke mutanten, hebben in de afgelopen jaren niet zo’n vrolijke dingen meegemaakt. Het mutantenras werd met uitsterven bedreigd, het team werd in tweeën gesplitst onder de meer revolutionaire Cyclops en de meer gematigde Wolverine, hun oprichter professor Charles Xavier is dood, Cyclops en zijn team zijn voortvluchtig en Wolverine heeft Xavier’s plaats ingenomen als nieuwe hoofdmeester van de school, omgedoopt tot het Jean Grey Institute. Voor Beast, één van de oorspronkelijke vijf X-Men, wordt het wat teveel.

marvelallnewxmen

De blauwe haarbal vindt dat Cyclops te ver is gegaan in zijn guerrillapraktijken en herkent zijn voormalige teamgenoot niet meer. Hij reist naar het verleden en brengt de jonge versies van Cyclops, Jean Grey, Iceman, Angel en zichzelf naar het heden. De oorspronkelijke vijf X-Men, dewelke toen nog tieners waren, zijn geschokt om te zien wat er met hen gebeurt in de toekomst en blijven in ons heden om de oudere garde X-Men bij te staan. In de eerste verhaallijn Yesterday’s X-Men plaatsen Brian Michael Bendis (Avengers, Ultimate Spider-Man) en Stuart Immonen (Fear Itself, Star Wars) de jonge versie van Cyclops tegenover zijn toekomstige zelf. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de toekomst van het mutantenras? Verzamelt: All-New X-Men (volume 1) #1-3.

In het kort: Oude X-Men! Jonge X-Men! Tijdreizen, tiener-, mutanten- én superheldenproblemen met heerlijke dialogen en klaar tekenwerk.

 

IRON MAN #001

  • Schrijver: Kieron Gillen
  • Artiest: Greg Land

 

Eén van de grootste nachtmerries van “genius, billionaire, playboy, philanthropist” Tony Stark alias Iron Man is dat zijn technologie in de verkeerde handen zou vallen. Verschillende Iron Man-verhaallijnen zijn hier rond geschreven en deze “Believe” door Kieron Gillen (Journey into Mystery, Phonogram) en Greg Land (Uncanny X-Men, Spider-Woman) is niet anders. Het Extremis-virus, een machtig DNA-herschrijvend biowapen dat eerder opdook in de klassieke Iron Man: Extremis-verhaallijn, de Iron Man 3-film en waarmee Tony gedurende een tijdje versmolt met zijn Iron Man-pak, is op de zwarte markt verkrijgbaar. Verschillende terreurgroepen hebben hiermee een extreem (get it?) gevaarlijk wapen in handen en het is aan Iron Man om ze op te sporen. Tony Stark dient hiervoor de hele wereld af te reizen en heeft een speciaal Iron Man-pak voor elke gelegenheid.

marvelironman

Een leuke start voor een periode waarin de wereld van de gouden Avenger alweer danig op zijn kop werd gezet en niets uit het verleden heilig is… Verzamelt: Iron Man (volume 5) #1-3.

In het kort: Stark! Extremis! Babes! Armor Upgrades!

 

THE SUPERIOR SPIDER-MAN #001

  • Schrijver: Dan Slott
  • Artiesten: Richard Elson, Humberto Ramos, Ryan Stegman

 

Marvel NOW! leverde één van de meest controversiële Spider-Man-verhaallijnen ooit op. Op een moment dat het Peter Parker enigszins vrij goed voor de wind gaat (als Spider-Man is hij een Avenger, als Peter een gevierd wetenschapper bij Horizon Labs), ziet het er niet zo goed uit voor Doctor Octopus – één van Spider-Man’s oudste vijanden. Na jarenlang op semi-wekelijkse basis klappen te hebben gekregen van Spidey en andere superhelden is het lichaam van Otto Octavius oud en versleten. Hij is stervende. Zijn brein blijft echter even briljant en hij poogt één laatste grote plan uit te voeren: hij zal het lichaam van Peter Parker/Spider-Man overnemen. Terwijl Peter Parker vast komt te zitten in het stervende lichaam van Doc Ock, wordt Doctor Octopus de nieuwe “Superior” Spider-Man – en hij belooft het veel beter te doen dan zijn voorganger…

marvelsuperiorspidey1

Standaard Uitgeverij zal niet meteen de Superior Spider-Man-reeks door Dan Slott (Sensational She-Hulk) en Ryan Stegman (Scarlet Spider) bundelen, maar beginnen met de inleidende The Amazing Spider-Man-verhaallijn “Dying Wish”, waarin de bodyswitch tussen Peter Parker en Doctor Octopus plaats vindt. Hierna zullen we de avonturen volgen van Doctor Octopus in Spider-Man’s lichaam als een meer meedogenloze, gefocuste webspinner, al is het verantwoordelijkheidsgevoel van Peter Parker niet ver weg… Verzamelt: The Amazing Spider-Man (volume 1) #698-700.

In het kort: Freaky Friday met Spidey en Doctor Octopus! Een Spider-Man zoals je hem nog nooit hebt gezien! Doc Ock als een heerlijke asshole en een wanhopige Peter Parker. En voor de échte Peter Parker als Spider-Man-fans: wees gerust, zulke shake-ups duren nooit lang in superheldencomics…

 

Dat zijn de vier Nederlandstalige Marvel-comics die vanaf 7 oktober verkrijgbaar zijn.

Hou Brainfreeze in de gaten voor een rundown van de vier series die starten op 4 november!

Gebeten door het leesvirus en kan je niet wachten tot de volgende delen? Check dan zeker onze gepatenteerde START TO READS voor Spider-Man, The Avengers en de X-Men.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.